Gordijnstof stalen thuis ontvangen? Die sturen we je gratis!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   

Verduisterend vouwgordijn of rolgordijn?

Verduisterend vouwgordijn of rolgordijn?

Verduisterend vouwgordijn of rolgordijn?

4 jaar geleden

Tags opmeten gordijnen opmeten vouwgordijnen maten gordijn maten vouwgordijn

Ben jij op zoek naar een verduisterend vouwgordijn op maat of rolgordijn op maat?

Verduisterende rolgordijnen op maat

Er zijn verduisterende rolgordijnstoffen die alle licht tegenhouden. Rolgordijnen zijn relatief goedkoop. Het enige nadeel van rolgordijnen is bijvoorbeeld dat de stof altijd ca. 4 cm smaller is dan het systeem. Dus als je een rolgordijn in de dag hangt, komt er altijd licht  (2,5 en 1,5 cm aan weerszijden) langs de zijkant,tenzij je het in een cassete laat plaatsen. Er is een redelijk aanbod in stoffen/kleuren waar je uit kunt kiezen. Als je een verduisterend rolgordijn wilt bestellen neem dan contact met ons op, want ook deze leveren wij.

Verduisterende vouwgordijnen op maat

Ook bij vouwgordijnen is er veel keuze uit verduisterende stoffen. Vouwgordijnen zijn wat duurder dan rolgordijnen. Het voordeel van vouwgordijnen is dat de stof altijd even breed is als het systeem, je hebt alleen wat ruimte nodig om je vouwgordijn op te kunnen hangen, zodat er aan weerszijden een "spleet" van slecht 0,5 cm is, waar licht door kan komen. Vouwgordijnen zien er wat minder strak & kil uit dan een rolgordijn. Wat ook handig is dat je een vouwgordijn in iedere gordijnstof kan laten voeren met een blackout voeringstof, zo heb je heel veel keuze uit stoffen. Als je kiest voor een niet-gevoerde gordijnstof zal je altijd de stiksels enigsins kunnen zien. Bij een gevoerd gordijn is dat veel minder.

Wanneer je een vouwgordijn "op de dag" hangt. zal de stof altijd 4 cm (de diepte van het systeem) naar voren hangen. Als je wilt verduisteren kan je beter kiezen voor vouwgordijnen "in de dag". 

Plisségordijnen

Er zijn dupli plisségordijnen te koop die geheel verduisterend zijn en ook goed aansluiten in je kozijn (0,5 cm. spleet aan weerszijden). De keuze uit stoffen is wat beperkter dan bij vouw- en rolgordijnen. Plisségordijnen zijn de duurste optie. Verder is het vooral een kwestie van smaak vaak, vind je het mooi of niet....

Jaloezieen

Ook jaloezieen kunnen je kamer verduisteren. Er zal altijd een beetje licht tussen de lamellen door komen, aan de zijkanten heb je ook hier een spleetje van 0,5 cm weerszijden. Jaloezieen zijn wel wel weer goedkoper dan vouwgordijnen (tenzij je kiest voor een houten jaloezie). Ok hier heb je een spleet van 0,5 cm aan ieder kant van het raam.