Gordijnstof stalen thuis ontvangen? Die sturen we je gratis!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   

Vouwgordijnen op maat | confectie en meten

Vouwgordijnen op maat | confectie en meten

Vouwgordijnen op maat | confectie en meten

Vouwgordijn confectie

Vouwgordijn worden gemaakt op een machine, maar het knippen en het zorgen dat de machine goed zijn werk kan doen, blijft een heel nauwkeurig werk. En vouwgordijnen op maat bestaan uit twee onderdelen, naasr de stof is er ook nog het ophangmechanisme, wat exact op maat gezaagd moet worden. 

Baleinen

De vouwgordijnen worden gemaakt met horizontale tunnels met daarin baleinen; dat zijn buisjes die ervoor zorgen dat het gordijn mooi strak blijft hangen. Standaard gebruiken wij kunststof transparante baleinen, maar op aanvraag kunnen dat ook dunne aluminium baleinen zijn. De baleinen zijn niet/nauwelijks zichtbaar, want ze zitten aan de achterzijde in een tunnel stof.

Verzwaringsprofiel

Aan de onderkant wordt in de onderzoom een massief 2 cm breed profiel geschoven, om extra stabiliteit aan het vouwgordijn te geven en te zorgen dat het mooi hangt.

Zijzomen

De zijzomen zijn 7 cm breed en doorgestikt

Naden

Als je een stof kiest van bijv. 140 breed en je vouwgordijn is 150 cm breed, dan zal er een naad midden in het vouwgordijn komen te zitten. Als je vouwgordijn nog breder is en er moeten 2 naden komen, dan zullen we altijd een hele baan in het midden maken, met 2 gelijk brede banen aan de buitenkant.

Wil je geen naden, dan kan je kiezen voor een kamerhoge/brede stof (van 280-310 cm breed). Met dit type stof kunnen vrijwel alle vouwgordijnen naadloos worden geconfectioneerd.

Segment verdeling

Het onderste segment is altijd ca. 15 cm hoog, en de andere panelen zijn tussen de 25-30 cm hoog (wel allemaal gelijk). Het onderste segment hangt altijd met de achterkant naar het licht; hierdoor zal een eventuele verkleuring ook altijd alleen aan de achterkant plaatsvinden.

Kettingsysteem

De geconfectioneerde stof wordt met een klittenband bevestigd op de het systeem. Dat is een witte aluminium systeem (B 3,4 cm * H3,6 cm). Hieraan zit het optrekmechanisme bevestigd. Wij hebben alleen een kettingsysteem omdat dat het mooist optrekt. Aan de ketting zit een verzwaring zodat de ketting mooi naar beneden hangt. Optioneel kan er ook worden gekozen voor een zilverkleurige ketting.

Child safe

Als dit nodig is, in verband met kleine kinderen, leveren wij een "child safe" ketting mee. In dat geval is ketting niet eindeloos, maar zit er een "zwakke schakel", die er voor zorgt dat als een kind bijvoorbeeld er in verstrikt raakt, de ketting breekt. De ketting kan daarna weer vastgeklikt worden.

Vouwgordijnen opmeten

Het meten van vouwgordijnen op maat moet heel nauwkeurig gebeuren. Maar laat je niet afschrikken, het is echt niet moeilijk. Kijk bij onze meetinstructies voor vouwgordijnen hoe je kunt meten.

Alle vouwgordijnstoffen bekijken