Zand inbeween gordijnen | Voor een mooie rustige Japandi look Vraag je stalen aan!

Klantenservice

Onderhoud gordijnen en vouwgordijnen

Hier kan je precies vinden hoe je je gordijnen of vouwgordijn het langst mooi houdt.

Gordijnen wassen | reinigen gordijnen

Ga niet te snel over tot wassen of reinigen van je gordijnen. Soms kan ook uitkloppen of voorzichtig met een stofzuiger er langs al genoeg zijn om het stof te verwijderen. 

Maar als je gordijnen wel een grotere opfrisbeurt nodig kijk dan goed naar de instructie per stof. Voor vouwgordijnen adviseren we altijd chemisch te laten reinigen, omdat daar de kans op krimp het minst is. 

Was de producten altijd apart - niet met andere was- en laadt de machine niet te vol.

Veel gordijnen zijn voorzien van en dubbele (of enkele onderzoom) zodat als er krimp optreedt tijdens het wassen, je je gordijn kunt laten vermaken naar de gewenste lengte. 

Gordijnen strijken

Ga niet te snel over to strijken van je gordijnen. Als ze niet uit de verpakking komen, laat ze eerst 2-3 weken uithangen, daarme verdwijnen evt. kreukels vanzelf. Als je zelf je gordijnen wast, is het ook ons advies om de gordijnen vochtig op te hangen. 

Vouwgordijnen wassen | reinigen

Ga niet te snel over tot wassen of reinigen van je vouwgordijnen. Soms kan ook uitkloppen of voorzichtig met een stofzuiger er langs al genoeg zijn om het stof te verwijderen.

Maar als je vouwgordijnen wel een grotere opfrisbeurt nodig hebben, kijk dan goed naar de instructie per stof. Voor vouwgordijnen adviseren we altijd chemisch reinigen, omdat daar de kans op krimp het minst is. 

Download de onderhouds- en wasinstructies voor gordijnen

Onderhoudsinstructies gordijnen