Zand inbeween gordijnen | Voor een mooie rustige Japandi look Vraag je stalen aan!
  • Overgordijnen | stel ze zelf samen

    Overgordijn | Ravenna grijs

Overgordijnen op maat

Overgordijnen zijn gordijnen waar je niet doorheen kunt kijken, maar ze laten wel licht door. 

Vaak hangen ze als enige vorm van raambekleding, maar je kan ze ook goed combineren met inbetween gordijnen of andere raamdecoratie. En ze passen bij ieder interieur, of je nu van strak modern, landelijk, industrieel of Scandinavisch houdt.

Vast een beetje inspiratie opdoen?

Soorten stoffen

Overgordijnen breedte stoffen

Er zijn eigenlijk twee breedte stoffen. De gewone stoffen van ca. 140-150cm. De meeste gordijnen worden van deze stoffen gemaakt door verticale baen stof aan elkaar te verwerken. Je kan zo gordijnen maken tot 5 meter hoog. 

Overgordijnen van kamerhoge stoffen

Het alternatief is gebruiken van stoffen van ca. 280-320 cm hoog (of breed). Deze stoffen zijn dan ook dubbel zo duur (maar je hebt de helft minder stof nodig). Het grote voordeel is dat je met deze stoffen geen vertcale naden krijgt. Dat is bijvoorbeeld voor wavegordijnen ideaal. Nadeel is dat je niet alle hoogtes gordijn kunt maken.

 

Confectiemogelijkheden overgordijnen op maat 

  • Overgordijnen met plooien. De meest gebruikte confectie voor overgordijnen zijn geplooide gordijnen. Meestal is een dubbele plooi de mooiste plooi, omdat hierbij de stof ook onderaan mooi ruim valt.
  • Gordijn op maat met zeilringen. Als je een stoere en strakke look belangrijk vindt, dan zijn zeilringen een mooie afwerking. Je kan kiezen uit 25mm of 4 mm ringen afhankelijk van je roede. En er zijn verschillende kleuren ringen onder andere satin (RVS look) en zwart.
  • Overgordijnen met een wave. Deze maakmethode is wat nieuwer maar zie je steeds vaker terugkomen

Je kan er voor kiezen om de gordijnen te laten voeren voor meer bescherming, meer volume of betere akoestiek.

Stof kwaliteiten 

 Polyester overgordijnen

Veel gordijnen worden gemaakt van polyester (al of niet met een bijmenging). Het voordeel van polyester is dat ze niet of nauwelijks krimpen. Maar ook een gordijn met katoen of linnen kan zo behandeld worden dat er niet of nauwelijks krimp is. Gordijnen van polyester zijn in ieder geval niet gevoelig voor kreuk.

En vaak willen we juist een wat natuurlijker look in onze gordijnen. Daarom hebben wij veel keuze gordijnstoffen met linnen erin of zelfs 100% linnen.

Gerecylclede PET flessen (polyester) 

Omdat van oudsher veel gordijnstoffen werden gemaakt van polyester, komt er ook steeds meer keuze in polyester gordijnen van gerecyclede stoffen. Zoals bijvoorbeeld Brielle, gemaakt van gerecyclede PET flessen. En een andere stof die van PET flessen is gemaakt is de gordijnstof Deventer.

Echt linnen overgordijnen.

Ben jij meer op zoek naar natuurlijke materialen, dan hebben we heel mooie 100% linnen gordijnen.  Onze favoriet is bijvoorbeeld Oostende, die is gemaakt van Belgisch linnen en ook geweven in België. Ook dan kan je er echt vanuit gaan dat ze het milieu minimaal belasten, want de normen in Europa voor textielproductie liggen heel hoog.

Het grootste nadeel van linnen is niet zozeer de kwaliteit. Vaak wordt gedacht dat je geen linnen moet nemen wegens krimp en verkleuren. Maar tegenwoordig zijn er stoffen te vinden, die gewoon goed worden gefinisht, en wat dat betreft niet slechter scoren dan andere synthetische stoffen.

Linnenmix gordijnen.

Het grootste nadeel van linnen is dat de grondstof (vlas) relatief schaars is, en dus wat duurder. Ook daarom wordt linnen vaak gecombineerd met bijvoorbeeld polyester. Als je op zoek bent naar een mooi soepel  overgordijn met een linnenmix en je zoekt een specifieke kleur, dan is bijvoorbeeld Samoa een mooie én voordelige stof.

Velours overgordijnen

Velours gordijnen zie je steeds meer, en wij hebben verschillende varianten 

Prijzen overgordijnen op maat

De prijs van gordijnen wordt bepaald door de stof (prijs per meter) en het maakloon (prijs per baan of per meter)

We hebben gordijnstoffen in heel prijzen. Goedkope overgordijnen worden vaak gemaakt van polyester. Maar ook dan zijn er mooie linnen structuren mogelijk, of zelfs velours overgordijnen.

Mooie gordijnen hoeven niet persé duur te zijn. Vaak zijn linnen gordijnen wel de duurste kwaliteit in gordijnen. Maar er zijn heel veel materialen mogelijk. Vergeet ook niet dat kamerhoge stoffen (die duurder zijn om ze twee keer zo “breed” zijn als andere stoffen) niet de duurste gordijnen zijn. Je hebt van deze stoffen meestal de helft minder nodig.

Toepassing 

Overgordijnen kunnen in iedere ruimte van je huis worden toegepast. Gordijnen geven al gauw meer sfeer aan aan een ruimte en kunnen zeker meehelpen de akoestiek te verbeteren. Gordijnen passen bij iedere woonstijl. Ook bij een industrieel interieur kan je prima werken met overgordijnen. Denk dan eens aan stoere ringen, mooie levendige (stonewashed) materialen.

Ook als jij meer houdt van modern en strak, passen overgordijnen daar absoluut heel mooi bij. Je kan spelen met een strakke vorm van confectie zoals wavegordijnen, maar ook bij een heel strakke inrichting kunnen natuurlijke materialen een mooie contrast geven.  Overgordijnen worden gebruikt in keukens, voor schuifpuien, slaapkamers, kinderkamers. En je kan de gordijnen ook nog heel prima combineren met andere vormen van raamdecoratie zoals (inbetween) vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen.

Lengte gordijnen

We krijgen vaak de vraag hoe hoog gordijnen moeten zijn. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. De meeste gordijnen worden gekocht net 1-1,5 cm boven de grond. Zo hangen ze vrij van de vloer.

Maar wat ook veel wordt gedaan is de gordijnen net te lang maken, bijv. 2-4 cm langer, zodat ze net op de grond staan. Dat geeft een mooi nonchalant effect. Maar als jouw huis heel erg scheef is, is dit ook wel praktisch. Het hoogteverschil valt minder op, als je gordijn overal op de grond staat. Kijk hier  meer voorbeelden over lengte overgordijnen.

Kleuren 

Het kleurenpalet van onze overgordijnen is heel erg groot. Heel lang waren vooral wit en offwhite gordijnen populair, maar er komt steeds meer kleur in het interieur. En bij Echtgordijn hebben we heel veel kleur.

Oudroze overgordijnen; past perfect bij een stoere industriële look of bij Scandinavisch

Mintgroene overgordijnen gordijnen; groen blijft belangrijk in het interieur zeker bij een Scandinavische uitstraling of passend bij Tranquildawn

Olijfgroene gordijnen passend bij de groenen plantentrend in huis.

Zwart perfect bij een stoere stijl of als contrast bij een heel licht en natuurlijk interieur

Terra roze gordijnen, voor een meer warme bohemian look, passen de warme roze, tobasco-achtige tinten heel mooi.

Naturel zand linnen tinten; Deze kleuren passen bij iedere woonstijl. En wij hebben ze in stoer, stonewashed, linnen en linnenlook.

Stalen 

Omdat je natuurlijk zelf wilt zien of de kleur van een gordijn past bij jouw interieur, sturen we stalen. Je kan tot 5 stalen gratis opvragen bij ons. Zo kan je in alle rust de kleur van je gordijn vergelijke met de muren, behang vloer of de bank.

Waarom kiezen voor echtgordijn.nl

Echtgordijn bestaat al vijf jaar. In die vijf jaar is er veel gebeurd en zijn we vooral erg gegroeid. Onze klanten zijn blij met de gordijnen die we leveren. Nog steeds proberen we het voor de consument zo aantrekkelijk mogelijk te maken om juist bij ons gordijnen te kopen. We proberen bijvoorbeeld zo veel mogelijk direct bij de producent in te kopen. Door zo te handelen hebben we niet te maken met extra kosten voor de tussenhandel. Dat is precies de reden dat we de prijzen van de gordijnen laag kunnen houden.

We zijn blij met alle positieve reviews van onze klanten. Maar ook van de minder positieve reacties kunnen we leren!