DONKERE DAGEN korting | 4 nieuwe INBETWEEN stoffen met introductieprijs tot eind 2021 Vraag je stalen aan!
  • Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen kopen | van inbetween tot verduisterend

 Je bent op zoek naar een vouwgordijn die past bij jouw interieur. Wij hebben een ruim assortiment gordijnstoffen die passen bij je industriële, moderne, landelijke of Scandinavische interieur. En veel keuze uit kamerhoge (of -brede) stoffen, zodat we je vouwgordijnen zonder naden kunnen maken.

Uit welke stofsoorten kan je kiezen;

We hebben keuze uit verschillende diktes gordijnen:

Vitrages of inbetween vouwgordijn ;  een in between vouwgordijn is een vouwgordijn waardoor je wel naar buiten kunt kijken.  ’s Avonds kan je van buiten ook redelijk makkelijk naar binnen kijken als er licht brandt. Bij inbetween stoffen kan je ook naar buiten kijken (maar minder) en is ’s avonds de inkijk dan ook wat minder. Inbetween vouwgordijnstoffen bekijken

Ook in between hebben we heel mooi linnen, linnen mix en linnenlook gordijnstoffen. Wil je mooie goedkope inbetween blinds met een mooie linnen uitstraling kijk dan eens bij Koog of Houten.

Licht doorlatende : Wil jij  ’s avonds geen inkijk en wil je zelf overdag ook niet buiten kijken? Kies dan voor lichtdoorlatende vouwgordijnen.  Zo heb je wel lichtinval maar je kan er niet doorheen kijken. Lichtdoorlatende vouwgordijn stoffen bekijken

Verduisterende vouwgordijnen; Hiermee zorg je ervoor dat er bijna geen licht komt in je (slaap-) kamer. Er zijn twee soorten stoffen. Dimout stoffen zijn ca. 60-90 % verduisterend. Blackout vouwgordijn stoffen hebben aan de achterkant een coating waardoor ze 100% verduisterend zijn. Wil je dus 100% verduisterende vouwgordijn maatwerk kies dan voor blackout vouwgordijnen maatwerk. Op deze manier kan je ook perfect je slaapkamer verduisteren met een vouwgordijn

Semi verduisterende vouwgordijn maatwerk (dimout)

Blackout verduisterende vouwgordijn op maat (100% verduisterend)

Confectie

Wij maken ons vouwgordijn

  • Met een optrekkoord/systeem wat kindvriendelijk is, en met een witte ketting.
  • Met pastic baleinen in tunnels aan de achterzijdenverwerkt.
  • Met een half ondersegment zodat je gordijn niet verkleurd aan de voorzijde.

Als je vouwgordijn breder is dab de stof, dan zal er altijd een (verticale) naad in het vougordijn komen. Wil je liever geen naden, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor vouwgordijnen van kamerhoge stoffen.

Het is ook mogelijk om je vouwgordijn te laten voeren. Dan gelden er andere prijzen. We helpen je hier ook heel graag bij, maar neem dan graag contact op met ons over de mogelijkheden.

Zelf opmeten lastig?

Het is echt niet moeilijk om zelf de afmetingen van je vouwgordijn te bepalen. Bekijk onze handige meetinstructie vouwgordijnen.

Vouwgordijn materialen

Er zijn heel veel gordijnstoffen die goed gebruikt kunnen worden voor blinds. Vaak wordt gedacht dat je beter kan kiezen voor polyester omdat dat niet verkleurd of krimpt. Maar er zijn heel veel materialen die goed geschikt zijn. Ook vouwgordijnen van linnen zijn goed mogelijk. Dus als jij linnen mooi vindt kies dan gewoon voor een linnen vouwgordijn. Wat wel handig is voor vouwgordijnen is letten op de lichtechtheid. Minder dan 5 betekent dat het vouwgordijn redelijk gevoelig is voor verkleuren. En hoe minder krimp hoe beter. Maar ons advies voor je vouwgordijn is chemisch reinigen, dan heb je het minst kans op krimp.Wil je toch liever geen 100% linnen vouwgordijnen, kies dan voor onze mooie mix linnen vouwgordijn (bijvoorbeeld Ravenna met 50% polyester en 50% linnen). En er zijn ook heel mooie linnenlook vouwgordijnstoffen van 100% polyester zoals bijvoorbeeld Seborga of Twello.

 

Vouwgordijn in kleuren

Vouwgordijnen zijn een heel goed middel om net wat meer kleur aan je kamer te geven. Wij hebben daarom een uitgebreid kleurassortiment.

Wit; past vaak in ieder interieur. Van scandinavisch tot stoer industrieel. Alle witte vouwgordijn stoffen bekijken. Vind je gewoon wit saai, kies dan eens voor een mooie stonewashed witte linnen vouwgordijnen Oostende wit, door de mooie stonewashed kreuk structuur is deze verre van saai! Zoek je een witte inbetween vouwgordijn, ook dan hebben we volop keuze.

Grijs; Grijs kan goed gecombineerd worden met stoer, landelijk en modern. Alle grijze vouwgordijn stoffen bekijken

Zwart; Bij je zwarte kozijnen of juist als contrast in een licht ruimte is zwart een mooie aanvulling. Stoer en industrieel of juist modern. Alle zwarte vouwgordijn stoffen bekijken

Ook zwarte inbetween vouwgordijnen worden heel vaak toegepast, zeker in combinatie met zwarte of stalen kozijnen.

Oudroze; Oudroze allang niet meer meisjesachtig. Het past perfect bij stoer zwart, hout of kopertinten.Mooi bij je scandinavische interieur Alle roze vouwgordijn stoffen bekijken

Groen; Groen zien we nog steeds heel veel terug in het interieur. Van lichte mint groene tinten tot mooie olijfgroenen stoffen en donker mosgroene tinten of meer petrol groen. Voor een mooi scandinavisch interieur hebben we mooi mintgroene vouwgordijnen.  Alle groene vouwgordijnen op maat bekijken.

Inspiratie nodig?

We hebben mooie afbeeldingen voor je verzameld om je te inspireren.

Waarom zou je kiezen voor vouwgordijnen van Echtgordijn?

We zijn vast niet de grootste aanbieder van vouwgordijnen, we maken gemiddeld 1200 m2 vouwgordijnen per jaar (bijna 800 stuks per jaar). Maar onze ateliers maken ieder vouwgordijn met veel aandacht en liefde.