5 redenen om te kiezen voor gordijnen bij de voordeur

donderdag 30 december 2021 | Blog | Alles over

We zien op dit moment - met hoge energie kosten- veel gordijnbestelling voor de voordeur. Heel functioneel, maar gordijnen bij je voordeur kunnen ook gewoon heel mooi zijn. We geven je een aantal redenen waarom gordijnen in je entree een goed idee kunnen zijn.

Gordijn voordeur

  1. Warmteverlies tegengaan: Een tochtgordijn bij de voordeur kan helpen om om de kou beter buiten te houden. Door het gordijn te sluiten als het koud is buiten, blijft het binnen beter warm.
  2. Geluidsisolatie: Een gordijn bij de voordeur kan ook helpen om geluid te beter buiten te houden. Zeker als je aan een drukke weg woont bijvoorbeeld.
  3. Privacy: Als je een gordijn bij de voordeur hebt hangen en je hebt veel glas in je voordeur, zorg je er ook voor dat er niemand binnen kan kijken
  4. Decoratief: Een gordijn bij de voordeur is een mooie aankleding voor je huis. Het kan de ruimte net wat “warmer” maken. Je kan kiezen uit heel veel verschillende stoffen en kleuren om te matchen met de muur of vloeren.
  5. Ook in de zomer kan een gordijn een goede optie zijn. Als je een transparant gordijn (inbetween gordijn) gebruikt heb je ook bij daglicht meer privacy in je hal.

Welke stoffen zijn geschikt om te gebruiken?

Tochtgordijnen of gordijnen om kou tegen te houden:

Kies dan bijvoorbeeld voor dikke gordijnen zoals bijvoorbeeld velours gordijnen. Ook een gevoerd gordijn (dus een combinatie van een overgordijn met een dimout voering) is een goede keuze. Ook blackout verduisterende gordijnstoffen zijn in dit geval een goede keuze, alleen is dat misschien minder mooi als de stof een witte achterkant heeft.

Zomergordijnen of gordijnen die wel licht doorlaten en inkijk tegen gaan:

Kies dan bijvoorbeeld voor vitrage of inbetween gordijnen. Dan blijf je volop licht in je hal houden, maar met privacy.

Categorieën

Meer artikelen