Recycled gordijnen

vrijdag 17 februari 2023 | Blog | Alles over

Overal is aandacht voor het milieu. Ook in de gordijnen zijn er heel veel stoffen die gebruik maken van gerecyclede materialen, of juist nauurlijke materialen die zo min mogelijk natuur belastend zijn. We laten je graag zien wat we hebben

Almere recycled gordijnen

Gordijn van gerecyclede materialen of juist 100% natuurlijk

We zijn ons steeds meer bewust van het milieu en onze eigen invloed daarop. Ook met raamdecoratie en interieur wordt hier natuurlijk over nagedacht. Een van de manieren om de impact op het milieu te verminderen, is door het kiezen van van gerecyclede materialen, of juist natuurlijke materialen die met veel aandacht voor het milieu worden geteeld.

Echtgordijn.nl draagt ook graag bij en heeft daarom verschillende soorten volledig gerecycled, deels gerecycled én milieuvriendelijk geproduceerde gordijnstoffen. Wat wij maar al te goed snappen is dat je graag het milieu wilt helpen, maar dat dit niet ten kosten gaat van de eigen portemonnee. Daarom zijn wij bijvoorbeeld erg  blij met onze nieuwe stof Almere!

Welke milieu-bewuste gordijnstoffen zijn er?

Gordijnstoffen van gerecycled PET flessen (polyester)

De gerecyclede polyster gordijnen zijn gemaakt van PET flessen. De PET flessen worden verzameld en gemalen tot kleine delen, die worden gemaakt tot korrels. Van deze korrels worden weer garens gemaakt. Eigenlijk verandert er niks aan hoe de stoffen eruitzien als ze van gerecycled materiaal zijn. Zo is de Almere (overgordijn) geweven met mooi dikke garens met een stoere uitstraling Maar is er ook de Egmond (inbetween) die mooi dun is, en gecombineerd is met linnen waardoor de stof er super natuurlijk uit ziet. Bij inbetween gordijnen wordt eigenlijk altijd wel een deel niet-gerecycled polyester gebruikt, om ervoor te zorgen dat de stof wel sterk genoeg is.

  • Overgordijn Almere is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen
  • Inbetween Erlecom is gemaakt van 100%RECYCLED polyester
  • Inbetween Egmond is gemaakt van 75% RECYCLED polyester/ 14% Polyester/ 11% linnen
  • Inbetween Follega is gemaakt van 88% GERECYCLED PET polyester/ 12% polyester
  • Inbetween Leiden is gemaakt van 85% GERECYCLED polyester / 15 % linnen
  • Inbetween Putten is gemaakt van 100% GERECYCLED polyester
  • Inbetween Marum is gemaakt van 30% GERECYCLED polyester/ 70% polyester

Je herkent alle stoffen van geheel of gedeeltelijk gerecycled polyester aan het logo “recycled”

Almere gerecycled PET flessen

Gordijnen met een deel gerecycled katoen

Daarnaast wordt tegenwoordig katoen ook gerecycled, hiermee worden oude restmaterialen van katoen -bijvoorbeeld restanten van de confectie-industrie- en zodanig gekamd tot er alleen nog maar vezels overblijven, deze worden dan gecombineerd met nieuw katoen of andere vezels zoals polyester (anders zijn de garens niet sterk genoeg) en gesponnen tot nieuwe garens voor o.a. gordijnen.  Mooie voorbeelden van gordijnen met een deel gerecycled katoen is bijvoorbeeld:

BCI katoen

Helmond terra BCI katoen velours

De laatste klimaat vriendelijke gordijnen bij Echtgordijn zijn de BCI katoen - Better Cotton initiative. Deze stoffen zijn gemaakt met een het voornemen om bestrijdingsmiddelen te beperken, efficiënt watergebruik te bevorderen, aandacht voor de bodemgezondheid, en het handhaven van kwaliteit van de vezels en eerlijke handel. De stoffen die gemaakt zijn van BCI-katoen is Helmond. Deze velours stof heeft wel 21 verschillende kleuren.

Bekijk Helmond velours gordijnstof

Linnen gordijnen

Cirrus oatmeal

Wist jij dat 60% van alle linnen (vlas) groeit in de kuststreeek van Zeeuws-Vlaanderen tot in Nood Frankrijk. En natuurlijk wordt hier volop gelet de teelt en finishing verwaking tot garens. Een deel van ons linnen is ook helemaal gemaakt in België.

Bij Echtgordijn.nl zijn we trots op onze gerecyclede gordijnen en geloven we dat elke stap die we zetten in de richting, dus kijk gerust naar al onze andere gerecyclede gordijnen.

Categorieën

Meer artikelen