Onze tips voor vouwgordijnen op maat!

dinsdag 14 juni 2022 | Blog | Alles over

Iedereen is wel bekend met vouwgordijnen, deze gordijnen zijn horizontaal gevouwen, en je bepaalt de hoogte met een bedieningsketting.  De gevouwen stof verdwijnt aan de achterkant van het vouwgordijn, waardoor het er ten alle tijden strak uit ziet! En je een mooi compact pakketje over houdt!Wat voor soorten stoffen zijn er?

Net zoals bij normale gordijnen kan je je vouwgordijnen volledig op maat laten maken bij echtgordijn. Er is keuze uit inbetween, lichtdoorlatende en verduisterende vouwgordijnen, die elk een andere functie hebben.

  • Inbetween vouwgordijnen zorgen privacy maar je kan nog wel naar buiten kijken.
  • Lichtdoorlatende vouwgordijnen geven meer privacy, je kan er niet doorheen kijken. Er zijn heel soorten gordijn stoffen, linnen en veloursachtig.
  • Als laatste zijn er ook verduisterende vouwgordijnen, ook 100% zonsverduisterend, waardoor de bijvoorbeeld de slaapkamer ook in de ochtend lekker donker blijft. Er kan alleen een beetje licht komen door de stiknaden zien.

Neede zand verduisterende vouwgordijnen

Wat zijn de 5 voordelen?

Het gebruik van vouwgordijnen kent ook een aantal voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

  1. Nemen weinig ruimte in beslag, waardoor de ruimte groter lijkt. Dit is erg handig in kleine ruimtes zoals een erker bijvoorbeeld,omdat de vouwgordijnen strak langs de ramen hangen en niet veel ruimte innemen.


  2. Makkelijk licht inval regelen,omdat vouwgordijnen erg praktisch in het gebruik zijn kan je makkelijk kiezen hoe hoog je de gordijnen wilt hebben. Iets waar je niet meteen bij stil staat, maar op het einde van de middag schijnt de zon vaak horizontaal naar binnen. Op dat moment is ideaal om de vouwgordijnen een stukje naar beneden te doen zonder dat je een meteen de hele ruimte verduisterd. Kijk voor inspiratie naar vouwgordijnen in de woonkamer.

  3. Veilig en makkelijk besturingssysteem, vouwgordijnen zijn voorzien met een eenvoudig kettingkoord ysteem, ,waardoor je erg makkelijk de bepaalt hoe hoog de gordijnen hangen. Bovendien is dit besturingssysteem voorzien van kind veiligheidssysteem.

  4. Geluids- en warmte werend, omdat je de ramen decoreert met een mooi stukje stof, zorg je ervoor dat er minder echo is in de ruimte. Daarnaast is het een groot voordeel dat je met vouwgordijnen de warmte kan regelen door middel van de hoogte van het vouwgordijn.

  5. Veel keuze,omdat vouwgordijnen van veel verschillende stofsoorten gemaakt kunnen worden. Denk aan de verschillende stofsoorten, zoals velours, linnen inbetween, of verduisterend voor vouwgordijnen. Daarnaast zijn zo goed als alle kleuren wel beschikbaar! Ben je benieuwd hoe de kleur uit ziet in het echt, of hoe de stof voelt? Bestel dan gerust eerst een staaltje.

 

Sylt naturel inbetween vouwgordijn

Vouwgordijnen op maat bestellen?

Bij echtgordijn is het heel gemakkelijk om vouwgordijnen op maat te bestellen, het enige wat je moet doen is de stof uitkiezen, afmetingen bepalen en bestellen maar! Een belangrijke afweging is of je de vouwgordijnen in-de-dag of op-de-dag geplaats wilt hebben. Dit houdt in of je de vouwgordijnen in of over het kozijn hangt, het grootste verschil in gebruik is dat op de dag wat duurder is doordat je meer stof besteld, maar tegelijkertijd minder last hebt van licht inval omdat het de kieren afdekt (alle foto’s in deze blog maakt gebruik van in-de-dag).Maar soms is het niet mogelijk om vouwgordijnen in de dag te bestellen omdat je je raam of deur dan niet meer kunt openen. Meer lezen over hoe je je gordijnen kunt opmeten?

Categorieën

Meer artikelen