• Vouwgordijnen weetjes en feitjes

Vouwgordijnen: confectie & weetjes

donderdag 9 maart 2017 | Blog | Alles over

Het maken van vouwgordijnen is een nauwkeurig werk. Dit wordt wel gedaan door machines, maar er moeten veel verschillende materialen worden samengebracht bovenbak, stof, baleinen, bevestiging, bediening en ieder onderdeel moet op maat worden gemaakt.

Hoe worden vouwgordijnen gemaakt

Vouwgordijnen op maat  linnen

Vouwgordijnen verkleuren?

Omdat vouwgordijnen vaak constant aan (zon)licht zijn blootgesteld, loop je het risico dat vooral het onderste paneel gaat verkleuren. Daarom wordt bij Echtgordijn de onderste flap niet gedoubleerd. Hierdoor hangt altijd de achterkant van de stof naar de zon toe.

Wil je echt geen risico lopen, kies dan voor een stof met een hoge lichthechtheid (5-6 of hoger), of laat je vouwgordijn voeren.

Vouwgordijnen duur?

Doordat er zoveel handwerk en maatwerk zit aan vouwgordijnen, en verschillende duurdere onderdelen, is een vouwgordijn vaak wel duurder dan een gordijn, ook al gebruik je veel minder gordijnstof. Maar bij echtgordijn doen we onze best om de prijs zo laag mogelijk te houden voor je.

Vouwgordijnen opmeten?

Het opmeten van vouwgordijnen is niet lastig, als je een rolmaat hebt waarmee je de gehele hoogte of breedte in één keer kan opmeten heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Meet hoogte en breedte op 3 plaatsen en geef de kleinste afmeting door.

Vouwgordijnen met naden?

Het is mogelijk dat er een naad in je vouwgordijn komt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een stof met een breedte van 140 cm en je vouwgordijn moet 150 cm breedworden, dan maken wij het vouwgordijn met een verticale naad in het midden.

vouwgordijn met naad

Vouwgordijn met een naad in het midden

Wil je geen naad in het midden, kies dan voor kamerhoge overgordijnstoffen. Of kamerhoge inbetween gordijnstoffen. Ook verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar als kamerhoog.

Categorieën

Meer artikelen