• Vouwgordijnen weetjes en feitjes

Vouwgordijnen: confectie & weetjes

donderdag 9 maart 2017 | Blog | Alles over

Het maken van vouwgordijnen is een nauwkeurig werk. Dit wordt wel gedaan door machines, maar er moeten veel verschillende materialen worden samengebracht bovenbak, stof, baleinen, bevestiging, bediening en ieder onderdeel moet op maat worden gemaakt.

Wat zijn de voordelen van vouwgordijnen?

Ravenna ivoor vouwgorijn lichtdoorlatend

1. Altijd eeen perfecte aankleding van je raam, ook als je niet veel ruimte hebt om raamdecoratie te plaatsen. Je kan kiezen om de vouwgordijnen in het kozijn (in de dag) of op de muur te plaatsen. Dat is afhankelijk van de situatie bij jouw thuis

2. Vouwgordijnen helpen isoleren en geluidweren. Iedere laag die je voor je raam hebt, helpt mee om armte of kou tegen te houden. Ook het geluid wordt beter geweerd. Dan geldt natuurllijk wel dat een dikke stof meer functie heeft dan een dunnere stof.

3. Er is heel veel keuze uit stoffen die je kunt gebruiken voor vouwgordijnen. Van inbeteen tot verduisterend. En van linnen of linnenmix stoffen tot meer synthetische stoffen

4. Je kan mooi spelen met het licht. Door juist het vouwgordijn meer of minder omlaag te doen kan je de hoeveelheid licht binnen perfect doseren. We leveeren onze vouwgordijnen met een handig kettingsysteem, zodat het optrekken echt heel makkelijk is.

5. Vouwgordijnen zijn heel mooi om ook nog te combineren met overgordijnen.

Veelgestelde vragen over vouwgordijnen

Vouwgordijnen verkleuren?

Omdat vouwgordijnen vaak constant aan (zon)licht zijn blootgesteld, loop je het risico dat vooral het onderste paneel gaat verkleuren. Daarom wordt bij Echtgordijn de onderste flap niet gedoubleerd. Hierdoor hangt altijd de achterkant van de stof naar de zon toe.

Wil je echt geen risico lopen, kies dan voor een stof met een hoge lichthechtheid (5-6 of hoger), of laat je vouwgordijn voeren.

Vouwgordijnen duur?

Doordat er zoveel handwerk en maatwerk zit aan vouwgordijnen, en verschillende duurdere onderdelen, is een vouwgordijn vaak wel duurder dan een gordijn, ook al gebruik je veel minder gordijnstof. Maar bij echtgordijn doen we onze best om de prijs zo laag mogelijk te houden voor je.

Vouwgordijnen opmeten?

Het opmeten van vouwgordijnen is niet lastig, als je een rolmaat hebt waarmee je de gehele hoogte of breedte in één keer kan opmeten heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Meet hoogte en breedte op 3 plaatsen en geef de kleinste afmeting door.

Vouwgordijnen met naden?

Het is mogelijk dat er een naad in je vouwgordijn komt. Als je bijvoorbeeld kiest voor een stof met een breedte van 140 cm en je vouwgordijn moet 150 cm breedworden, dan maken wij het vouwgordijn met een verticale naad in het midden.

vouwgordijn met naad

Vouwgordijn met een naad in het midden

Wil je geen naad in het midden, kies dan voor kamerhoge overgordijnstoffen. Of kamerhoge inbetween gordijnstoffen. Ook verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar als kamerhoog.

Categorieën

Meer artikelen