• Kiezen voor vitrages en inbetween

5 redenen om voor een vitrage of inbetween gordijnen te kiezen

woensdag 8 augustus 2018 | Blog | Alles over

Wat zijn inbetween gordijnen en vitrages?

In between gordijnen zijn transparante gordijnen. Net iets minder transparant dan vitrage gordijnen. En omdat ze "in between" zijn, vervangen ze vaak ook overgordijnen.

Inbetween gordijnen op maat

In-between met linnen Nantes grijs

Je ziet ze steeds meer, en je hoort er veel mensen over praten. Wat zijn in betweens en waarom zijn ze zo handig. Inbetweens zijn gordijnen die er voor zorgen dat je nog wel (een beetje) naar buiten kan kijken, maar je toch kan afsluiten.

  1. Je kan je kamer afschermen voor heel felle zon, maar toch nog naar buiten kijken. En als het regent kan je je zo ook lekker afsluiten van het slechte weer.
  2. Inbetween gordijnen kleden je kamer de hele dag door mooi aan, open of dicht.
  3. Je bent verlost van vervelende inkijk,maar houdt wel contact met buiten.
  4. Volop keuze uit vele mooie inbetween stoffen kamerhoog. Hierdoor kunnen de gordijnen naadloos worden geconfectioneerd en zie je geen banen.
  5. In between linnen gordijnen zijn mooi te combineren met andere vormen van raambekleding. Voor sfeer voor over een rolgordijn of jaloezie, of in combinatie met een gordijn.

Nantes inbetween

Inbetween gordijnen op maat gemaakt

           

In between gordijnen, materialen

Er is keuze uit heel veel verschillende materialen. Veel gebruikt zijn bijv polyester, katoen of linnen. En de verschillende materialen worden vaak gemengd om het meest ideale gordijn te krijgen voor wat betreft, soepelheid, krimp en look. Veel inbetween gordijnenworden gemaakt van kamerhoge (of brede) stoffen. Doordat de stoffen dan dubbel zo breed (hoog) zijn kan het gordijn vrijwel altijd gemaakt worden zonder storende naden. En je gordijn valt net wat mooier natuurlijk. 

Er zijn verschillende materialen die je veel tegenkomt bij dit type raambekleding. Wat zijn de opties:

- Polyester vitrages of transparante gordijnen. Het grote voordeel is dat dit materiaal redelijk vormvast is en niet of nauwelijks krimpt. Tegenwoordig zijn er heel veel stoffen van polyester met een mooie natuurlijke uitstraling. Dus je kan van polyester mooie in between linnen look gordijnen maken.

- Linnen inbetween gordijnstoffen; omdat linnen zo'n mooie natuurlijk uitstraling heeft (en dat natuurlijk ook helemaal is) wordt het veel toegepast voor in between linnen gordijnen. Soms is linnen minder vormvast, of meer gevoelig voor luchtvochtigheid. Ook daarom wordt er wel voor gekozen om de gordijnen net iets te lang te maken. En dat ziet er ook heel erg mooi uit!

In bnetween woods zwart

          

Stalen inc detween gordijnen opvragen

INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN | KLEUREN

Eigenlijk kan je vrijwel iedere kleur die je mooi vindt, wel als in between gordijnstof vinden. We hebben keuze uit witte in betweens, zwarte in betweens, grijze in betweens, groene in between gordijnen, oud roze in betweens en nog veel meer.

Inbetween gordijn inspiratie

 TIPS:

  • Handig om te weten. Er zijn verschillende gradaties van transparante gordijnen, dat kan je eigenlijk het best per stof beoordelen. 
  • Deze stoffen zijn vaak kamerhoog en kunnen dus naadloos worden gemaakt. Geen storende naden.
  • Gordijn plooien; omdat de stof al dun is, is het vaak wel mooi om een dubbele plooi of driedubbele plooi te gebruiken, zo krijg een mooi gelaagd effect.
  • Kamerhoge stoffen lijken vaak duur, maar je hebt meestal veel minder meters nodig. Kamerhoge stoffen zijn meestal 2* zo breed als gewone stoffen en je gebruikt ook ca. 50% minder dan een gewone stof (van 150 breed).
NAAR ALLE INBETWEEN GORDIJNEN

Categorieën

Meer artikelen