• Huis isoleren met gordijnen

Isoleren met gordijnen

maandag 3 januari 2022 | Blog | Alles over

Veel kou komt je kamer binnen via de ramen. Zelfs de ramen gewoon dicht zijn, blijven de ramen een koud oppervlak. En als je de kou wat meer buiten wilt houden, kunnen gordijnen daar heel goed bij helpen.

Als je in een bestaand huis de warmte beter binnen wilt houden, zijn gordijnen daar echt goed geschikt voor. Ook als je een huis hebt met veel glas kan een extra laag voor de ramen ervoor zorgen dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Eigenlijk helpen alle soorten gordijnen en raambekleding al, maar er zijn wel verschillen natuurlijk tussen verschillende stofsoorten.

Helmond velours isolerende gordijnen

Welke gordijnen isoleren goed?

Zware dichte gordijnstoffen 

Eigenlijk geldt hoe dikker een gordijn is hoe beter het werkt. 

Een dikke velours stof zal goed helpen, vooral een echt zware velours als Helmond of Elba. Deze gordijnen met een mooie volle pool, zorgen er ook voor dat de akoestiek in een ruimte veel beter zal zijn. En wat helemaal past  in trend van 2022 zijn bijvoorbeeld bouclé stoffen, zoals Bergen een mooie zware volle stof.

Gevoerde gordijnen

Zodra gordijnen  of raambekleding in lagen verwerkt worden zal dit zeer goed helpen bij het isoleren van de ruimte. Gewone gordijnstoffen kunnen al goed helpen bij het isoleren, maar als je nog een stap verder wilt gaan, dan kan je je gordijnen laten voeren. Dat helpt nog beter, omdat er dan twee lagen stof de kou tegen houden.

En wat ook heel fijn is. Gevoerde gordijnen vallen ook nog eens mooi vol, en ze zorgen ook voor een verbeterde akoestiek! Als je een blackout voering gebruikt, hou je ook in de zomer de warmte goed buiten.

Je kan eigenlijk alle lichtdoorlatende gordijnen combineren met een voering. Er zijn verschillende soorten voering, lichtdoorlatend, dimout of blackout verduisterend

Verduisterende gordijnen helpen goed om kou te en warmte te weren

Ook onze verduisterende gordijnen zijn heel geschikt. In de winter om de kou buiten te houden, maar ook in de zomer om juist de warmte buiten te houden. Doordat deze gordijnstoffen extra dicht gewven zijn kan de kou er minder goed doorkomen. Zeker onze blackout gordijnen (met een dichte witte coating aan de achterkant) zorgen er heel goed voor dat de kou niet door de gordijnen kan komen.En ze helpen ook in de zomer heel goed om de warmte te weren.

Isolerende werking inbetween gordijnen

Ook dunnere / transparante gordijnen helpen. Ieder laagje is er één. Dus ook mooie  inbeween gordijnen gaan je helpen. Ook een combinatie van twee laagjes, dus een inbetween met een overgordijn werkt dus heel erg goed. Of een plissegordijn of rolgordijn in combinatie met een (inbetween of overgordijn). 

Categorieën

Meer artikelen