Vier voordelen van verduisterende gordijnen, waar je niet bij stil staat!

zaterdag 16 juli 2022 | Blog | Alles over

Verduisterende gordijnen, de naam zegt het al; het zorgt ervoor dat je kamer donkerder wordt. Dit heeft vele voordelen en het is vooral erg gemakkelijk omdat er zo veel verschillende opties zijn voor verduisterende gordijnen (zoals black-out, dim-out, en gevoerde gordijnen). Lees alles over de voordelen die deze zonsverduisterende gordijnen hebben.

1. Verduisterende gordijnen

Het voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze ook zon verduisterend zijn, daarom kan je in de zomer genieten van een donkere slaapkamer. Het grootste voordeel hiervan is toch echt wel dat je ook na de zonsopgang nog even door kan slapen.

Daarnaast is het ook praktisch wel voordelig als je aan het einde van de dag (of stiekem overdag) voor de tv wilt zitten, en je geen last hebt van zon inval op het scherm, dus gezellig kunt genieten van je welverdiende tv-avond.

Een voordeel waar je weinig bij stil staat, maar net zo goed belangrijk is: doordat je verduisterende gordijnen hebt, komt er geen licht binnen. Dit voorkomt dus ook licht inval op de meubels en of kleding en voorkomt verkleuring! Erg fijn dus voor op de lange termijn!

Neede Zand verduisterend vouwgordijn

2. Warmte werend (isolerend) gordijnen

Gordijnen zijn perfect om de temperaturen in een ruimte te regelen. Hoe dikker/ minder licht het gordijn doorlaat, de meer temperatuur buiten houdt. Dus met de warme zomer dagen, zijn verduisterende gordijnen heerlijk om de warmte buiten te houden. In de winter werkt dit ook weer het tegen over gestelde, de koud gaat niet door de verduisterende stof, waardoor je huis lekker warm en geïsoleerd blijft. Dit is een mooi energievriendelijk en praktisch voordeel door het gebruik van verduisterende gordijnen. Zeker de black-out gordijnen met een witte coating aan de achterkant helpen bij het koeler houden van je kamer.

Lichtdoorlatend gordijn met coating

Lienden zand met dimout voering

3. Geluidswerende gordijnen

Het gebruik van gordijnen als raamdecoratie zorgt ervoor dat de kamer minder leeg is. Hiermee zijn de ramen afgedekt met een stof, waardoor de echo wordt verminderd in een ruimte. Los daarvan zijn verduisterende gordijnen wat dikker zijn weert het ook geluid van buiten, de gordijnen absorberen het geluid als het waren.

4. Energievriendelijke gordijnen

Zoals al keertje eerder benoemt, gordijnen voorkomen verkleuring van meubels en kleding, waardoor jouw spullen langer mooi blijven. Maar verduisterende gordijnen zijn dus ook goed voor de energierekening, in de winter houden ze de koud buiten de deur omdat deze gordijnstoffen als isolatie werken. Plus, in de zomer kan je de airconditioning een paar graden warmer zetten (of zelfs uit), als je de verduisterende gordijnen sluit. Dit is een perfecte energie vriendelijke oplossing voor het gordijn in de zomer van de slaapkamer. Het laatste voordeel is voor dim-out verduisterende gordijnen; omdat je een extra laagje stof aanlegt achter de stof, komt de gekozen stof amper in directe aanraking met de zonnestralen. Hierdoor verkleurt de voorkant van de stof niet, en blijft het verduisterende gordijn langer mooi!

Bonaire donker olijf

Genoeg voordelen om te investeren in verduisterende gordijnen. Kijk voor al onze gordijnen die verduisterend zijn hier. Als je nog meer inspiratie beelden nodig hebt, kijk dan naar hoe andere de verduisterende gordijnen gebruikt hebben. Ook is er nog een blog waarin alle soorten verduisterende gordijnen toegelicht zijn.

Bekijk alle verduisterende gordijnen

Categorieën

Meer artikelen