Echtgordijn wenst je veel inspiratie toe in 2020 En wij helpen je graag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   

Interieur trend | kleurtrend | gordijnen trend 2018

Interieur trend | kleurtrend | gordijnen trend 2018

Interieur trend | kleurtrend | gordijnen trend 2018

1 jaar geleden

Tags gordijnen kleuren interieur trends

De mooiste kleuren voor je interieur & gordijnen in 2018

Pastel soft

Pastel tinten blijven in 2018 populair, maar de tinten worden wat warmer. Pastel tinten kun je op vele manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een muur of kies voor gordijnen in een mooie pasteltint. Pasteltinten kunnen een prettige en serene sfeer creëren. Pastel past mooi bij een modern interieur maar ook bij een industrieel interieur met strakke zwarte kozijnen is het een mooi zacht contrast. Zeker bij harde materialen en strakke vormen geven pastel gordijnen een mooie balans.    

pastel gordijnen 2018

Groen

 Groen is in 2018 ontzettend populair. Groene velours gordijnen, groene linnen gordijnen of inbetween gordijnen zijn geweldige keuzes voor je interieur. Prints van tropische bladeren in het behang of in sierkussens blijf je veel zien. Groene kleuren en planten(prints) mogen in 2018 dus zeker gezien worden in je interieur.

En groen is meer dan een kleur alleen. Ook gordijnstoffen worden steeds “groener”. Bijvoorbeeld 100% Belgisch linnen, katoenen velours gordijnen van BCI (*) katoen en milieuvriendelijk geverfd, gordijnstoffen van gerecyclede PET flessen, of van afval katoen uit de kledingindustrie.

gordijnen trend 2018 groen

Flexa; Heartwood

Heart Wood is uitgeroepen tot de Flexa kleur van het jaar 2018. Een mooie vergrijsde, redelijk donkere kleur roze. Een kalmerende en serene kleur om je weer in contact te brengen met de natuur en om een huiselijke sfeer te creëren. Je kunt deze moderne kleur in allerlei kleurencombinaties gebruiken om de gewenste sfeer in jouw woning te realiseren. Nieuwsgierig hoe je de kleur het beste kan toepassen? Lees dan onze blog: https://www.echtgordijn.nl/blog/echtgordijn-heartwood-2018-gordijnen/

heartwood op muur en gordijnen

Histor; Climax

Climax is een hele diepe, grijze kleur met een warme ondertoon. De kleur heeft veel zwart en blauw en neigt naar paars. Het is een positieve en elegante kleur, die je mooi kunt combineren met roze, zachtgroene of gele tinten.

Verftrend 2018 | histor climax

Colorblocking

Colourblocking staat voor het combineren van kleuren om zo een gewaagd contrast te creeren. Je kan denken aan echt verschillende kleuren maar ook aan het combineren van één kleur in verschillende dieptes bijvoorbeeld met verschillende blauwtinten of juist met verschillende roze tinten. En natuurlijk maak je het af met een mooi gordijn in een net andere kleur. 

colorblocking interieur 2018

 *BCI

Better Cotton Initiative, Hierbij worden er eisen gesteld aan milieuvriendelijker productie van katoen.