• Trend Japandi

Trend: Japandi

donderdag 14 april 2022 | Blog | Trends

Het Japandi is een interieur stijl die al heel lang bestaat en die je juist nu weer heel veel ziet. Japandi is een combinatie van de Japanse (Wabi-sabi) en Scandinavische stijl wat een minimalistisch en rustig beeld geeft, alleen is Japandi iets warmer en eleganter. Dit interieur staat bekent om haar pure lijnen gecombineerd met ronde en organische vormen, eenvoud in kleuren, en de combinatie van verschillende natuurlijke materialen zoals hout, linnen en beton. 

Wabi-sabi filosofie

De Japanse woonstijl vindt haar basis van het leven in de Wabi-sabi filosofie. Wabi staat voor een rustieke eenvoud en de rust van de natuur, dit is ook wel de elegantie van de filosofie. Sabi staat voor ‘de bloei van de tijd’, de schoonheid van het leven ontwikkelt zich over de jaren. Wat kenmerkend is aan Wabi-sabi; het is niet 100% perfect, er mogen oude elementen in zitten, verweerd hout, of artikelen die al echt gebruiksporen hebben.

Japandi interieur aankleden met gordijnen

Raambekleding is een belangrijk element in elke ruimte, met de Japandi stijl kan je het gebruik van gordijnen op een heleboel verschillende manieren invullen, zodat jij je helemaal thuis kan voelen in deze stijl. Wat wel een belangrijk kenmerk is voor deze gordijnen is dat het niet het licht tegen houdt, wij hebben daarvoor verschillende inbetween gordijnstoffen en vouwgordijnen stoffen die mooi matchen bij Japandi.

Vouwgordijnen of normale gordijnen?

Dat is vooral afhankelijk van het soort ruimte en het interieur. Heb je veel ruimte en grote hoogtes, dan zijn lange en luchtige gordijnen heel mooi om de ruimte wat zachter te maken. Heel mooi bij trend zijn bijvoorbeeld wave gordijnen. Die vormen een "perfecte" golf. En als je dat combineert met een levendige (linnen)look stof krijg je een heel mooi effect.

Voor kleine ruimtes kan je mooi combineren met de strakke vormen van een vouwgordijn. Bijvoorbeeld bij een kleinere kamer zijn vouwgordijnen de oplossing om een ruimtelijke en lichte kamer te maken. Vouwgordijnen zekr in inbetween stoffen filteren het licht mooi!

Woonkamer Japandi

Kleuren bij Japandi

De gordijnen matchend met de Japandi filosofie mogen niet teveel kleur hebben hebben, vooral naturel tinten zijn erg  erg passend. Het is mooi om te spelen met verschillende tonen naturel en ook verschillende structuren zijn erg belangrijk. Een mooie grove linnen vezel is erg mooi, maar ook zie je veel bouclé stoffen voor meubelen en ook voor gordijnen.

Met mooie naturelle inbetween stoffen krijg jeen fijn rustig en serene look met een warme uitstraling.

Materialen

Binnen de Japandi trend is het een must om met te spelen met natuur elementen, daarom passen gordijnen van linnen, wol of katoen goed in binnen het interieur. Linnen gordijnen komen helemaal overeen met de filosofie van Wabi-sabi, de grove weving en natuurlijke uitstraling zorgt voor een levendige “imperfecte” sfeer in de kamer. Als je nog meer wilt spelen met deze filosofie kan je er ook voor kiezen om gordijnen een paar centimeter langer te nemen, zodat ze op de grond liggen en nog meer karakter krijgt. Omdat linnen gordijnen wel wat prijziger zijn hebben wij een groot assortiment aan linnenlook gordijnen. Deze stoffen hebben dezelfde structuur als linnen gordijnen en laat je net zo goed spelen met de lichtinval.

Onze Japandi favorieten

 • Cirrus oatmeal. Deze inbetween gordijnstof is gemaakt van 100% Belgisch linnen. Dit is een enorm soepele stof gemaakt met vlasvezels, daardoor een stof met veel karakter. Binnen het Japandi interieur past deze super goed, omdat het geweven is met naturelle en ivoor garens, en is beschikbaar als gordijn en vouwgordijn. (Een echte aanrader is om dit als gordijn een paar centimeter langer te bestellen!)
  Cirrus oatmeal belgisch inbetween

 • Houten zand. Een inbetween linnenlook gordijn (wat goedkoper) met grove linnenstructuur. Doordat dit gordijn een grove weving heeft en zorgt voor een mooie lichtinval past het goed bij een Japandi interieur.
  Houten zand Japandi

 • Japandi inbetween gordijnstoffen: Onze andere grove geweven favorieten inbetween gordijnen.
  Japandi inbetween gordijnen

 • Japandi overgordijnstoffen: Onze andere favoriete overgordijnen passend in de Japandi trend.
  Japandi overgordijnen

Categorieën

Meer artikelen