Zoek jij gordijnen voor je slaapkamer Onze 5 tips.....

In between gordijnen & in between vouwgordijn

zaterdag 4 maart 2017 | Blog | Achtergrondinfo gordijnen

Je wilt wel gordijnen, maar het hoeft niet te zwaar, en vitrage vind je te dun of te weinig toevoegen. Dan zijn in between gordijnen een perfecte oplossing.

Wat zijn in between gordijnen?

Het antwoord zit in de naam. Het zijn gordijnen die tussen vitrages (transparant) en overgordijnen in zitten. Je kan er nog net door heen kijken. In between gordijnen  zijn een perfecte oplossing als je transparant of vitrage wat te "iel" vindt, en als je overgordijnen weer te zwaar vindt. 

Voordeel van in between gordijnen op maat?

Eigenlijk ben je zo vaak met één gordijn klaar. Je hoeft niet meer te kiezen voor een vitrage en een overgordijn. Ook overdag kan je het gordijn dichttrekken voor wat meer privacy of zon tegenhouden, zonder dat je het contact met "buiten" verliest. En 's avonds ben je niet hermetisch afgesloten van de buitenwereld, maar je bent wel die donkere ramen kwijt.

cirrus grijs in between

cirrus grey | linnen inbetween gordijn

Er zijn veel stoffen te verkrijgen die kamerhoog zijn, en waar je dus geen naden in krijgt. Kamerhoge (of dubbelbrede stoffen) lijken vaak duurder omdat je ze per strekkende meter koopt, maar omdat je er minder van nodig hebt, zijn ze vaak voordeliger.

Omdat de stoffen licht van gewicht zijn, zijn ze meestal ook goedkoper dan overgordijnen. 

Bekijk al onze in between gordijn stoffen

In between vouwgordijn op maat?

Ook dat is heel mooi. Ook hier geldt dat het dan heel fijn is als een stof kamerhoog (of dubbelbreed is). Geen naden en dat is vaak vooral bij vouwgordijnen storend. Ook mooi in combinatie met (over) gordijnen.

Woods grijs vouwgordijn

woods grey | inbetween vouwgordijn met linnen

Bekijk al onze in between vouwgordijn stoffen

Bekijk alle inbetween en vitrage gordijnstoffen