Inbetween gordijnen & inbetween vouwgordijn

zaterdag 4 maart 2017 | Blog | Alles over

Opzoek naar gordijnen, die lekker dun en natuurlijk ogen, maar niet te dun? Of juist de overstap maken van dikkere overgordijnen of verduisterende gordijnen, naar een wat fijnere stof? Dan zijn er inbetween gordijnen, perfecte gordijnen die licht door laat, maar wel privacy bewaard!

Wat zijn inbetween gordijnen?

Het antwoord zit in de naam. Het zijn gordijnen die tussen vitrages (transparant) en overgordijnen in zitten. Je kan er nog net door heen kijken. Inbetween gordijnen  zijn een perfecte oplossing als je transparant of vitrage wat te fijntjes vindt, of als je overgordijnen weer te zwaar vindt. 

Inbetween gordijnen passen overal

Tegenwoordig zie je in de moderne interieurs steeds vaker inbetween gordijnen hangen. Je ziet zowel de traditionele variant als een inbetween vouwgordijn. Welk gordijn je ook kiest, een in between gordijn biedt jou veel privacy zonder veel verlies van licht in je kamer. Witte inbetween gordijnen helpen bovendien warmte en zonlicht tegen te houden. Hierdoor zullen je meubels en andere objecten minder snel verkleuren, en kan je alsnog genieten van natuurlijk licht in huis. Waarbij je vroeger vaak vitrage voor het raam zag, zijn lichtdoorlatende in between gordijnen een modern alternatief.

 

Top 3 van redenen om voor inbetween gordijnen te gaan

Gordijnen maken het interieur af. Ze zijn visueel erg mooi maar hebben daarnaast ook andere functies. Gordijnen dempen het geluid en geven de ruimte een prettige akoestiek. Daarnaast zijn ze er om privacy te bieden en om licht tegen te houden. Om de keuze voor vouwgordijnen op maat of inbetween gordijnen te verduidelijken, lees je hier de top 3 redenen. Waarschijnlijk herken je jouw situatie hier ook in.

  1. Je wilt wel gordijnen voor de privacy, maar niet om licht tegen te houden. Je wilt wel naar buiten kunnen kijken maar je wilt niet dat mensen naar binnen kunnen kijken. 
  2. Je zoekt gordijnen die de kamer gezelligheid geven. Je wilt in jouw huis rust en ruimte creëren. Een inbetween gordijn is hier ideaal voor. 
  3. Je wilt maar één type gordijn ophangen, in plaats van afzonderlijk overgordijnen en vitrage.

 

Voordeel van inbetween gordijnen op maat?

Eigenlijk ben je zo vaak met één gordijn klaar. Je hoeft niet meer te kiezen voor een vitrage en een overgordijn. Ook overdag kan je het gordijn dichttrekken voor wat meer privacy of zon tegenhouden, zonder dat je het contact met "buiten" verliest. En 's avonds ben je niet hermetisch afgesloten van de buitenwereld, maar je bent wel die donkere ramen kwijt.

cirrus grijs in between

cirrus grey | linnen inbetween gordijn

Er zijn veel stoffen te verkrijgen die kamerhoog zijn, en waar je dus geen naden in krijgt. Kamerhoge (of dubbelbrede stoffen) lijken vaak duurder omdat je ze per strekkende meter koopt, maar omdat je er minder van nodig hebt, zijn ze vaak voordeliger.

Omdat de stoffen licht van gewicht zijn, zijn ze meestal ook goedkoper dan overgordijnen. 

Bekijk al onze in between gordijn stoffen

Inbetween vouwgordijn op maat?

Ook dat is heel mooi. Ook hier geldt dat het dan heel fijn is als een stof kamerhoog (of dubbelbreed is). Geen naden en dat is vaak vooral bij vouwgordijnen storend. Ook mooi in combinatie met (over) gordijnen.

Zwarte inbetween vouwgordijnen

Bekijk al onze in between vouwgordijn stoffen

Bekijk alle inbetween en vitrage gordijnstoffen

Categorieën

Meer artikelen