NIEUWE inbetween gordijnstoffen 10% korting 10% korting t/m 5/2/2022

Velours gordijnen trend

zondag 7 oktober 2018 | Alles over stoffen

Velours gordijnen zijn weer helemaal terug in het interieur. En in de mooiste kleuren. En je kan fluweel velvet in heel veel soorten kopen.

Foto boven: Finntage

Velours gordijnen | fluwelen gordijnen trend

Fluwelen gordijnen zijn weer helemaal terug. En terecht want velours gordijnen zijn geweldig in je interieur. Er is geen materiaal waar kleur zo mooi in terug komt als velours. En omdat kleur weer helemaal terug is zijn er mooie diepe kleuren als okergeel, blauwen, en blauw groene tinten. Je ziet velours in het interieur ook heel veel in banken en kussens omdat er zulke mooie diepe kleuren in mogelijk zijn.  

Velours wordt ook wel velvet of fluweel genoemd. Er is geen verschil, velvet is de engelse naam voor velours, het klinkt alleen wat meer "2020".

En omdat velours zo veelzijdig is hebben we meerdere soorten en prijzen.

1. 100% KATOENEN VELOURS GORDIJNEN (BETTER COTTON INITIATIVE)

De "echte "velours.

Velours diep petrol slaapkamer

Wat is de "oer" velours

Velours is een poolweefsel. Er worden twee lagen stof geweven en de draadjes tussen beide worden doorgesneden. Daarna worden de losse draden geborsteld waardoor er een fluweelzachte toplaag ontstaat. Als de stof wordt geverfd, krijgen de kleuren altijd extra diepte door de natuurlijk glans van het katoen. De pool (toplaag) kan in twee richtingen worden gebruikt, maar in vrijwel alle gevallen wordt de stof met “pile-up” (vleug omhoog) gebruikt, omdat dan het kleureffect het diepst is. Alleen lichte kleuren worden gemaakt met pile-down (vleug omlaag) omdat daar geen kleurdiepte in zit, en eventueel stof er beter op zichtbaar is.    

Hieronder een selectie van onze Helmond velours kleuren. Maar we hebben er 24, dus ga eens kijken!

Katoenen velours Helmond

 

Voordelen katoenen velours gordijnstoffen

  • diepe warme kleuren en mooie natuurlijke glans
  • dichte stoffen, dus goed voor de akoestiek en kou-werend
  • donkere kleuren werken ook goed verduisterend
  • 100% natuurproduct, onze katoenen velours wordt geweven en geverfd in Nederland

Nadelen katoenen velours gordijnen

  • enigszins gevoelig voor luchtvochtigheid
  • je kan ze niet zelf wassen
  • er kunnen pinholes in zitten; dat zijn plekken waar een draadje uit het weefsel is geborsteld. Deze pinholes zie je alleen bij tegenlicht.

Wij hebben een 100% katoenen extra zware velours. De katoen is "sustainable" BCI cotton (Better Cotton initiative). Onze velours heet Helmond. 

Hoe wordt velours gemaakt "Making stuff"

Dit canadese filmpje laat mooi zien hoe velours wordt gemaakt.

MAKING STUFF ' finishing velvet"

 

2. VELOURS GORDIJNSTOF ELBA VAN POLYESTER MET LICHT VERDUISTERENDE ACHTERKANT

Velours Elba in babykamer

Foto: Interiorlover

Deze mooie velours stof ELba roest geeft zoveel warmte aan de babykamer. Spannend.

INTERIORLOVERS Nikki schreef een mooi blog over de toepassing van deze stof in de babykamer.

Deze velours gordijnstof is iets voordeliger dan de katoenen velours (HELMOND) en heeft ook iets betere acoustische waarden, door de geborstelde achterkant. En deze kwaliteit is niet gevoelig voor luchtvochtigehid, dus kan niet krimpen als het droog is.

3. CHENILLE VELOURS GORDIJNSTOF LISSE 

Deze gordijnstof is ook gemaakt van polyester en heeft een soort "crushed" look, beetje stoerder en is wat meer glanzend. Technisch is deze gordijnstof gemaakt van chenille garens (garens met een harig uiterlijk). Velvet gordijnen van deze stof vallen mooi zwaar en zien er lekker dramatisch uit.  En deze stof is ook weer net wat voordeliger dan de HELMOND en ELBA.

4. MOSA CHENILLE VELOURS GORDIJNEN

Ook deze stof is gemaakt van chenille garens, maar is wat losser en ruller geweven. En is ook een stuk lichter in gewicht dan alle voorgaande velours gordijnstoffen. En is daardoor ook de meest voordelige velours gordijnstof die we hebben. De MOSA is ook verkrijgbaar in vele kleuren.

5. VELP GOEDKOOP VELOURS

Omdat velours zo populair is, komen er ook gordijnstoffen bij die net wat voordeliger zijn. Deze stof Velp heeft een mooie glans, is heel soepel en valt dus ook heel erg mooi. Deze stof is verkrijgbaar in mooie kleuren, zoals zwart velours / oud roze velours / petrol blauw velours. 

6. VOORBURG KAMERHOOG & GOEDKOOP VELOURS

Deze gordijnstof is helemaal ideaal. Voorburg is een kamerhoge velours gordijnstof. Dus ook heel erg geschikt om wavegordijnen van te maken (als je gordijn niet hoger hoeft te worden dan 255 cm). Ook deze velours is heel erg soepel, heeft een mooie zachte galns, en is verkrijgbaar in hele mooi kleuren. En deze stof is ook nog eens heel goedkoop.

7. KLEUREN IN VELOURS GORDIJNSTOFFEN

Doordat velours een pool heeft (opstaande vezels) kunnen in velours heel mooie diepe kleuren, met een vleug en een heel mooie glans, worden gecreëerd. Heel populaire kleuren zijn:

Alle velours stoffen bekijken