Velours gordijnen trend

vrijdag 8 april 2022 | Blog | Alles over

Velours gordijnen zijn weer helemaal terug in het interieur. Het helemaal in om voor gekleurde gordijnen te gaan, en er is geen enkel materiaal waar de kleur zo mooi uitkomt als velours.

Velours gordijnen mooie kleuren

Velours gordijnen | fluwelen gordijnen trend

Fluwelen gordijnen zijn weer helemaal terug! Fluwelen, velours of velvet gordijnen, verschillende namen voor zachte gordijnen met subtiele glans. De fluwele stof is weer helemaal trending, en terecht want velours gordijnen zijn geweldig in je interieur. Daarnaast is het helemaal in om voor gekleurde gordijnen te gaan, en er is geen enkel materiaal waar de kleur zo mooi uitkomt als velours. Onze velours zijn beschikbaar in vele mooie kleuren, zoals petrol blauw, roze of oker geel. Je ziet velours in het interieur ook heel veel in banken en kussens omdat er zulke mooie diepe kleuren in mogelijk zijn. Omdat we een veelzijdig aanbod hebben aan velours bieden we we een ruim assortiment met meerdere prijzen.

Velours diep petrol slaapkamer

1. 100% Katoen velours gordijnen (Better Cotton Initiative)

Het "echte" velours, een stof met een geschiedenis wat terug gaat tot voor 1400. Er zijn twee verschillende soorten, fluwele geweven gordijnen (een aziatische techniek voor een fijne, zachte en glanzende stof) en "oer" velours. 

Wat is het "oer" velours

Velours is een poolweefsel. Er worden twee lagen stof geweven en de draadjes tussen beide worden doorgesneden. Daarna worden de losse draden geborsteld waardoor er een fluweelzachte toplaag ontstaat. Als de stof wordt geverfd, krijgen de kleuren altijd extra diepte door de natuurlijk glans van het katoen. De pool (toplaag) kan in twee richtingen worden gebruikt, maar in vrijwel alle gevallen wordt de stof met “pile-up” (vleug omhoog) gebruikt, omdat dan het kleureffect het diepst is. Alleen lichte kleuren worden gemaakt met pile-down (vleug omlaag) omdat daar geen kleurdiepte in zit, en eventueel stof er beter op zichtbaar is.    

Better Cotton Initiative

Tegenwoordig wordt de bekende techniek om velours te maken, dit is inmiddels gemoderniseerd door een samenwerking met de grootste duurzaamheidsprogramma voor katoen ter wereld. Dit is het Better Cotton Initiative (BCI), het doel hiervan is de katoenboeren sociaal, ecologisch en economisch te ondersteunen. Echtgordijn verkoopt  Helmond dit is een 100% katoen gemaakt van katoen van het Better Cotton Initiative.

Voordelen katoenen velours gordijnstoffen

 • Diepe warme kleuren en mooie natuurlijke glans
 • Dichte stoffen, dus goed voor de akoestiek en kou-werend
 • Donkere kleuren werken ook goed verduisterend
 • 100% natuurproduct, onze katoenen velours wordt geweven en geverfd in Nederland

Nadelen katoenen velours gordijnen

 • Enigszins gevoelig voor luchtvochtigheid
 • Je kan ze niet zelf wassen
 • Er kunnen pinholes in zitten; dat zijn plekken waar een draadje uit het weefsel is geborsteld. Deze pinholes zie je alleen bij tegenlicht.

Wij hebben een 100% katoenen extra zware velours. De katoen is "sustainable" BCI cotton (Better Cotton initiative). Hieronder een selectie van onze Helmond velours kleuren. We hebben er maarliefst 24, dus neem je tijd om ernaar te kijken!

Katoenen velours Helmond

2. Polyester licht verduistende velours

Een polyester velours gordijn stof is iets voordeliger dan een katoenen velours (Helmond), een van de favoriete velours op onze website is Elba. Deze stof heeft ook een betere acoustische waarden door de geborstelde achterkant. Bovendien, een voordeel van polyester velours is dat de kwaliteit is niet gevoelig voor luchtvochtigehid, dus kan niet krimpen als het droog is. 

De velours Elba roest is een gordijnstof die een warme sfeer geeft, bijvoorbeeld leuk voor in een babykamer. Nikki van Interiorlovers heeft ervoor gekozen om met Elba roest een scandinavische touch aan de babykamer te geven, door Elba Roest te combineren met houten elementen, en plantjes. Deze kleur neemt een warme en rustige sfeer mee in de kamer. Naast Elba roest zijn er nog 9 andere polyester velours gordijn stoffen.

Bekijk alle Elba kleuren.

Velours Elba in babykamer

Foto: Interiorlovers

3. Chenille velours

Chenille gordijnstoffen is gemaakt van polyester, het gordijn is geweven met een chenille gaar. De vertaling van Chenille uit het frans is "rups", deze naam is gegeven aan de garens omdat deze onregelmatig en hariger zijn. Door het gebruik van chenille garens hebben deze gordijnen een soort "crushed", stoerdere en glanzendere look.

 • Lisse: Een mooi voorbeeld van een chenille velours is Lisse, dit velvet gordijn is mooi zwaar vallende stof en zorgt voor een dramatsiche look, maar door de combinatie van velours blijft het de kracht van een zachte fluwele stof hebben. Deze stof is iets goedkoper dan de voorheen genoemde stoffen.
  Bekijk het kleurrijke assortiment van Lisse.

 • Mosa: Deze chenille velours is wat losser en ruller geweven. Daardoor is deze velours een stuk lichter in gewicht dan alle voorgaande velours gordijnstoffen. De productiewijze van deze stof zorgt voor een soepele valling, en omdat het dunner en lichter is dan de meeste velours gordijnen is dit het voordeligste chenille velours. Het goede nieuws daarbij is ook dan dat deze stof in 18 verschillende kleuren beschikbaar is, dus voor ieder wat wils! 

Mosa Zwart

Foto: Mosa zwart chenille velours

4. Goedkope velours

Omdat velours zo populair is, streven wij ernaar om deze gordijnen wat zorgt voor een warme en knusse sfeer de ruimte door middel van de dikkere en glanzende stof voor iedereen betaalbaar te maken. 

 • Velp: een velours gordijnstof die iets voordeliger is, maar wel nog steeds een mooie glans heeft. Daarbij is deze stof erg soepel, dus je kan goed spelen met de lengte van de gordijnen. Bij deze veloursstof kan het een mooie speelse look creëren door de stof paar centimeter langer te kopen. De meest gekozen kleuren van Velp zijn oud roze en petrol blauw, allebei heldere kleuren dat de kamer een kleurrijke boost geeft. Daarbuiten hebben we nog een aantal andere kleuren, bekijk alle Velp kleuren.

 • Voorburg: Deze gordijnstof is helemaal ideaal. Voorburg is een kamerhoge velours gordijnstof. Dus ook heel erg geschikt om wavegordijnen van te maken (als je gordijn niet hoger hoeft te worden dan 255 cm). Ook deze velours is heel erg soepel, heeft een mooie zachte glans. Deze stof is heeft een lichtechtheid van 5, wat betekend dat deze stof niet zo snel zal verkleuren. Hierdoor kan je kiezen uit een van de vele leuke kleuren.

Velp oud roze velours
Foto: Velp oud roze

Kleuren in Velours gordijnstoffen

Zoals eerder aangegeven, velours zijn de beste stoffen om in kleuren te kiezen, omdat de kleur heel goed uit komt. Dit komt doordat velours een pool heeft (opstaande vezels). Onze producenten spelen daarom met veel mooie diepe kleuren, wat allemaal een vleug en een mooie glans heeft. Hele populaire kleuren zijn:

Alle velours stoffen bekijken

Categorieën

Meer artikelen