Slaapkamer gordijnen tips

zondag 2 mei 2021 | Blog | Alles over

Ben je op zoek naar gordijnen voor je slaapkamer en kun je wel wat tips gebruiken?

5 tips voor gordijnen in je slaapkamer

Tip 1 | Voor donkere nachten & dagen kies verduisterende gordijnen

Bonaire oud roze

In veel slaapkamers wordt er voor gekozen om verduisterende gordijnen te gebruiken. Zo kan je lekker in het donker slapen welk jaargetijde het ook is, of hoe laat het ook is. Met verduisterigs gordijnen help je ook om het in de zomer binnen wat koeler te houden, als je de gordijnen dicht houdt ten minste. Speciaal voor wie echt lichtdichte verduisteringsgordijnen zoekt, hebben wij veel keuze uit blackout gordijnen. Deze stoffen hebben meestal een witte achterkant en houden ook ook de warmte goed tegen. Vind jij het wel fijn als het donker is, maar hoeft het niet helemaal potdicht te zijn kijk dan bij dimout verduisterings gordijnen. 

Er komt steeds meer keuze in stoffen die verduisterend zijn. En als je niet genoeg keuze hebt uit dimout ogf blackout stoffen, dan kan je altijd nog kiezen voor een gewone (lichtdoorlatende) gordijnstof en deze laten voeren met een verduisterende voering.

Tip 2 | Voor sfeer & kleur kies velours gordijnen

Eba roest velours gordijnen

Voor een mooi luxe gevoel kies je voor velours gordijnen. Deze hebben een mooie diepe glans en het is een mooie volle stof. Maar er zijn wel meer redenen waarom velours gordijnen een heel goede keuze zijn. Velours gordijnen hebben een goede akoestische functie, zo wordt het geluid dus lekker gedempt. 

Velours kan heel goed gevoerd worden, als je toch graag helemaal geen licht binnen wilt. Velours is heel geschikt om in kleur te verven. Daarom is velours bij uitstek een stof waarbij je mooi met kleur kunt spelen.

Er zijn verschillende soorten velours, van heel goedkoop (gordijnstof Velp vanaf €14,95 per meter) tot €32,50 voor een mooie natuurlijke katoenen velours. En als je wel net wat spannder velours wilt in je slaapkamer, kijk dan een bij onze crushed velours Lisse. 

Velours gordijnen zijn ook heel mooi in wavegordijnen, vooral als je een kamerhoge velours stof zoals Schalkhaar kiest, heb je een geweldig mooi strak en sfeervol velvet gordijn in je slaapkamer.

Tip 3 | Voor natuurlijke uitstraling kies linnen gordijnen

Eefde offwhite linnen

Als je houdt van een natuurlijk look en uitdtraling in je huis, en in je slaapkamer, kies dan voor linnen gordijnen. Linnen kenmerkt zich door lange en onregelmatige vezels, waar door er een mooie structuur in je stof zit. 

Linnen past eigenlijk bij iedere woonstijl, of je nu houdt van strak modern, landelijk of industrieel. 

Linnen is van nature niet verduisterend, maar je kan een linnen gordijnstof perfect combineren met een voering (semi-verduisterend of 100% verduisterend). 

Tip 4 | Voor een luchtige sfeer kies inbetween gordijnen

Frejus grijs

Inbetween gordijnen zijn vaak niet de eerste keuze voor een slaapkamer. Maar ze kunnen heel erg mooi zijn.

Bijvoorbeeld als je het wel fijn vindt om toch de zon te zien spelen als je wakker wordt. Ook wordt vaak de combinatie gemaakt met andere raamdecoartie. Je kan bijvoorbeeld een rolgordijn kiezen voor verduistering, en dan voor de sfeer een inbetween gordijn toevoegen. Ook in combinatie met jaloezieen is dit heel erg mooi.

Met een inbetween of virreage kan je overdag de gordijnen gewoon dichtlaten en wel in volle privacy gebruik maken van je slaapkamer.

Tip 5 | Voor licht & privacy kies overgordijnen in je slaapkamer

Ravenna beach

Als je het wel fijn vindt om gewoon daglicht (gefilterd) binnen te krijgen, dan heb je heel keuze. 

Houd je meer van een scnandinavische stijl, kies dan lichte naturel of pastel tinten. Gordijnen zijn dan echt mooie manier om deze stijl te benadrukken. 

Ook voor in de slaapkamer is industrieel een goede stijl richting. Je kan dat heel mooi combineren met stoere donkere stoffen, maar misschien is het dan ook mooi om juist in je gordijnen wat zachtere materialen als velours te gebruiken. Bijvoorbeeld onze stof Kolms is hele mooie stof, velours met een beetje linnen erin.

Durf jij wel voor echt kleur te gaan in je slaapkamer, dan is velours een geweldige stof. Die heb je in heel veel kleuren.

 

 

Tip 6 | Combineer inbetween gordijnen met verduisterende gordijnen voor maximaal resultaat

Slaapkamer inbetween en blackout gordijn

En als je maximaal wilt genieten van geen licht 's nachts en volop licht& privacy overdag kies dabn voor een combinatie van inbetweens of vitrages met verduisterende gordijnen.

Confectie en afmetingen in de slaapkamer

Eigenlijk is alles mogelijk. De meest gebruikte vorm van confectie zijn geplooide gordijnen. Die zijn zeker bij verduisterende gordijnen heel handig, omdat deze kunnen hangen vanaf het plafond. Als je kiest voor verduisterende gordijnen is het zeker handig om te kiezen voor gordijnen van plafond tot vloer. Licht is heel indringend, en hoe minder kieren er zijn, hoe beter het effect.

Bestel je gordijnen in ieder geval breder dan de rail of roede (+5 á 10 cm totaal)

Waarom kiezen voor gordijnen op maat in de slaapkamer

Juist in de slaapkamer is het fin als je gordijnen helmaal op maat zijn. Om licht tegen te gaan, om maximaal privacy te hebben en lekker te slapen in kamer waar alles klopt. Zeker bij verduisterende gordijnen is het fijn als niet ergens licht langs "piept". Als je hoge gordijnen zoekt is het fijn als je deze helemaal op jouw hoogte kunet laten maken. We kunnen je slaapkamer gordijnen maken tot maximaal 5 meter hoogte. Sommige stoffen zijn niet geschikt, maar er is heel veel keuze.

Meer inspiratie nodig voor je slaapkamer?

Categorieën

Meer artikelen