Trend: Kleur van het jaar 2022!

woensdag 8 juni 2022 | Blog | Trends

Histor kiest jaarlijks de nieuwe kleur van het jaar, gebaseerd op wat het beste past bij de situatie waarin we nu zitten. Na een aantal corona en lockdown jaren, is het dit jaar tijd voor authenticiteit, natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. De kleur van dit jaar wat daarbij past is Olive Sprig van Histor! Daarnaast zijn er ook altijd nog bijpassende kleuren paletten die de opties van de kleur van het jaar iets verbreden, wij combineren al deze kleuren met onze favoriete gordijnen.

Olive Sprig muurverf combineren met gordijnen

Olive sprig, de naam zegt het al, een olijfkleurige verf. Voor deze zachte en elegante olijfgroene kleur staat natuur centraal. Na twee jaar met lockdowns is er vraag naar om de natuur van buiten naar binnen te halen. De olive kleur is vernoemd naar de olijftak, wat staat voor vrede, harmonie en hoop. Deze soepele kleur fleurt de ruimte op, en mag bovendien ook nog gecombineerd worden met verschillende kleuren.

Deze groene natuurlijke kleur past perfect bij linnen of linnenlook gordijnen, en inbetween gordijnen, zodat je ten alle tijden de connectie hebt met buiten. Om deze stijl helemaal over te nemen mag de kleur van het gordijnen ook in het groen. Groen is al merdere jaren favoriet bi ons! Onze favoriete olijf groene inbetween gordijn is Twisk Jungle groen of mos groen of het overgordijn Eefde olijf. Beide gordijnen zijn gemaakt van echte linnen, en heeft daardoor een hele mooie natuurlijke uitstraling.

Twisk Jungle Groen

 Twisk Jungle Groen

Introspective

Histor kiest elk jaar ook een bijpassend palet bij Olive sprig, het thema van dit palet is om een rustgevend effect te creëren door middel van pastel tinten en groen op de muur en neutrale kleur gordijnen. De bijpassende gordijnen hiervoor zijn pastel kleurige gordijnen of onze Japandi gordijnen! Om rust te creëren met de natuurlijke stoffen kan je denken aan wave gordijnen, doordat deze een gelijkmatige wave heeft ziet het er super strak uit. Daarnaast kan je met vouwgordijnen een ruimte op een rustgevende manier aankleden. Om de gordijnen op maat leuk te combineren met het Introspective thema zijn andere natuurlijke elementen in het interieur zoals houten materialen meer dan welkom. Meer lezen over alleen Japandi.

Pastel kleurige introspective gordijnen  

Pastel stoffen Introspective  

Invaluable

Zijn deze twee kleuren en interieur trends niet uitdagend genoeg? Dan is er ook nog een palet waar iets gewaagdere kleuren gebruikt worden, met inspiratie uit het verleden. Genoemde verf kleuren zijn roze, koper geel, groen, bijpassende gordijnen zijn heldere en tegelijkertijd wat donkere kleuren, zoals oud roze, blauwe, en warm bruin. Deze gekleurde gordijn kleuren ervoor dat je nog meer warmte en diepte krijg in je kamers. Ook hierbij hebben we mooie stoffen die er voor zorgen dat je interieur nog meer diepte krijgt. Kleuren zoals  Paterswolde bosgroen, Genoa staal grijs, Lienden Latte of Esta Oud roze.
Invaluable kleuren  

Overgordijn stoffen Invaluable

Esta oud roze
Esta oud roze

Categorieën

Meer artikelen