Kamerhoge stoffen gordijnen of vouwgordijnen

dinsdag 26 mei 2015 | Blog | Alles over

Gordijnstof kamerhoog of breedte stof

Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen is het vaak lastig om de prijs van het uiteindelijke gordijn snel te zien. Als je op zoek bent -en niet veel geld wilt uitgeven- sla je dan misschien kamerhoge stoffen wel over omdat deze een hoge prijs per meter hebben.  En dat is jammer want het kan best zo zijn dat je voor een totaal gordijn met een kamerhoge stof minder geld kwijt bent, omdat je minder meters stof nodig hebt.

normale” stof; 130-155 breed

Breedte stof; stof van 120-150 cm breed. Deze stof wordt geproduceerd in banen, je ziet altijd naden. Dat is heel normaal. En met deze stof kan je gordijn zolang maken als nodig (ook langer dan 3 meter). Omdat de stof in banen aan elkaar wordt gezet heb je altijd meerdere banen nodig om de totale breedte van je gordijn te halen.

Kamerhoge stof; stof van rond de 300 cm hoog.

Deze stof wordt in de breedte geproduceerd, dus er komen geen naden in te zitten, de breedte is “onbeperkt”. Vroeger waren het vooral transparante stoffen die kamerhoog werden geweven, omdat je dan geen naden ziet. Nu zijn er vele stoffen ook  bijv. verduisterende gordijnstoffen te verkrijgen in kamerhoog. Het enige nadeel is dat je deze stoffen niet zomaar kan gebruiken voor gordijnen van meer dan 300 cm, omdat de stof gewoon te kort is dan. In sommige gevallen kan de stof dan nog worden gedraaid. Ook voor vouwgordijnen betekent het vaak dat je met een kamerhoge stof een naadloos vouwgordijn kan laten maken (zoals op de foto; hierzou ieder deel van een "normale stof" nog eens voorzien zijn van een extra naad in het midden van het vouwgordijn, omdat de stof niet breed genoeg is).

Prijs;

Vaak lijken kamerhoge stoffen erg duur te zijn per meter, maar je hebt er veel minder stof van nodig dan bij breedte stoffen, afhankelijk van de hoogte van je raam kan het wel de helft zijn..

INBETWEEN gordijnen tot 500 cm hoog

OVERGORDIJNEN tot 500 cm hoog

VERDUISTERENDE gordijnen tot 500 cm hoog

Categorieën

Meer artikelen