Zoek jij gordijnen voor je slaapkamer Onze 5 tips.....

Kamerhoge gordijnen

dinsdag 15 september 2020

Hoe mooi is het om je gordijnen van plafond tot vloer te kopen! Maar wat als je een heel hoge ruimte hebt? Is het dan dan nog wel mogelijk om kamerhoge gordijnen te bestellen? 

Ja hoor dat is zeker mogelijk! Wij kunnen je gordijnen tot 5 meter hoog confectioneren!

Wat zijn kamerhoge gordijnen?

Wat zijn kamerhoge gordijnen?

Met kamerhoge gordijnen bedoelen we dat het gordijn van plafond tot vloer hangt. OP die manier benadruk je de hoogte van de ruimte heel mooi. Je kan dit bereiken met alle soorten stoffen vitrage, overgordijnen verduisterende gordijnen.

Kan je dan alles toffen gebruiken voor kamerhoge gordijnen? Nee, niet alle stoffen zijn geschikt om te gebruiken voor kamerhoge gordijnen. Dat gaan we uitleggen.

Kamerhoge gordijnen van stoffen met een breedte van 140-160 cm

Kamerhoge gordijnen van stoffen met een breedte van 140-160 cm

Het grootste deel van de gordijnstoffen zijn nog steeds stoffen met een breedte van ca. 138-155 cm breede. Bij deze stoffen worden de gordijnen gemaakt door banen stof verticaal aan elkaar te naaien om gewenste breedte te bereiken. In dat geval is de max. hoogte van het gordijn 5 meter. En dat is voldoende voor de meeste particuliere woningen. 

Kamerhoge gordijn van kamerhoge stoffen

Kamerhoge gordijn van kamerhoge stoffen

Het zou heel logisch klinken als je van alle kamerhoge stoffen ook kamerhoge gordijnen zou kunnen maken. Helaas zo logisch is het net niet.

Wat zijn kamerhoge gordijnstoffen?

Kamerhoge gordijnstoffen zijn stoffen die bedoeld zijn om een naadloos gordijn te maken. Ze zijn op grote breedte geweven (280-320 cm). Deze stoffen worden dan in het atelier gekanteld gebruikt, zodat er geen verticale naden in hoeven te komen. Maar omdat de hoogte "beperkt" is, is ook de hoogte van het gordijn wat je ervan kan maken beperkt. 

Voorbeeld | je hebt een gordijn nodig van 280 cm hoog. Voor de bovenzoom heeft het ateloer 10 cm nodig en voor de onderzoom nog eens 20-25 cm/ Dus om een naadloos gordijn te maken van 280 cm hoog, moet de kamerhoge stof minimaal 315 cm hoog zijn.

Kamerhoge gordijnen van gekantelde kamerhoge gordijnstoffen

Kamerhoge gordijnen van gekantelde kamerhoge gordijnstoffen

Wat als je nu een kamerhoog gordijn wilt van een kamerhoge gordijnstof die niet hoog genoeg is....

In veel gevallen kan de stof gekanteld worden. In dat geval wordt een gordijn dus wel gemaakt met banen (maar dan heel brede banen). Maar dat kan niet in alle gevallen, want soms is de stof zo geweven dat het gordijn niet goed zou vallen of gaan uithangen.

Als je stof gekanteld wordt , kan het er dus net iets anders uitzien, dat ligt aan de stof natuurlijk. 

En omdat het voor het atelier meer werk is, gelden er andere confectieprijzen. Maar we maken graag een offerte op maat voor je, als je een stof hebt uitgekozen!

Welke kamerhoge stoffen jan je dan wel gebruiken? Volg de onderstaande links om te bekijken welke stoffen je kan gebruiken.

Inbetween gordijnstoffen tot 500 cm.

Inbetween gordijnstoffen tot 500 cm.