Verduisterende gordijnen | Zand

Wil je graag in het donker slapen? Dat kan met verduisterende gordijnen op maat. Er zijn verschillende manieren om je gordijnen verduisterend te kopen of te laten maken. 

Blackout gordijnen

De makkelijkste optie is kiezen voor blackout zonverduisterende gordijnen. Hierbij kies je voor een stof die aan de achterkant een verduisterende coating heeft, zodat er geen licht door heen komt. We hebben een heel mooie stof in dit type verduisteringsgordijnen, gordijnstof BONAIRE verduisteringsgordijnen linnenlook. Dat is een blackout stof met een mooie linnenstructuur aan de voorkant. Deze stof hebben we in heel mooie kleuren. Bovendien valt deze stof ook mooi soepel. Blackout gordijnen zijn soms wat stugger door de coating.

De voordelen van blackout verduisterende gordijnen zijn:

  • de stof is 100% verduisterend
  • relatief goedkoop om te maken (want je hebt geen voering nodig)

Dimout gordijnen

Dimout verduisterende gordijnstoffen worden in 3 compacte lagen geweven, waardoor er weinig licht door kan komen. Ook bij deze dimout verduisterings gordijnen is de confectie relatief goedkoop omdat er maar één laag stof is. Ook bij dimout gordijnen geldt dat de stoffen iets minder soepel vallend zijn. Het voordeel van dit type verduisterend gordijn op maat is dat de achterkant van deze stof meekleurend is. 

De voordelen van dimout verduisterende gordijnen zijn:

  • relatief voordelig
  • relatief goedkoop om te maken (want je hebt geen voering nodig)

Nadeel is dat deze stof het licht niet geheel tegenhoudt. Zeker lichte kleuren verduisteren minimaal.