Verduisterende overgordijnen

Bij Echtgordijn vind je kwalitatieve overgordijnen die goed verduisteren en bijna geen licht doorlaten. Onze verduisterende overgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er altijd iets te vinden is wat past bij jouw interieur. Bovendien worden de gordijnen volledig op maat gemaakt om naadloos aan te sluiten op jouw ramen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek ze hieronder!

Wat zijn overgordijnen?

Overgordijnen zijn zware, dikke gordijnen die vaak worden gebruikt in combinatie met vitrage of inbetweens. Ze bieden niet alleen privacy en decoratieve waarde, maar ook isolatie en geluidsdemping. Verduisterende overgordijnen zijn speciaal ontworpen om licht tegen te houden, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers en kinderkamers waar je volledige duisternis wilt creëren.

Verduisterende overgordijnen in verschillende kleuren en stoffen

In ons assortiment zijn er verduisterende overgordijnen te vinden in een uitgebreide selectie kleuren, zodat je altijd iets kunt vinden dat perfect aansluit bij jouw interieur. Voor een moderne en elegante uitstraling kun je kiezen voor tijdloze tinten zoals diepzwart, antraciet of marineblauw. Wil je een warmere en meer uitnodigende sfeer creëren, dan zijn kleuren zoals warm grijs of taupe ideale keuzes. Voor een lichtere en luchtigere uitstraling bieden we ook zachte pasteltinten zoals lichtgrijs, mintgroen en poederroze. Naast de gordijnstoffen die in één laag verduisterend zijn, kan je natuurlijk ook kiezen voor gewone overgordijnen en die verduisterend laten voeren. Dit is een goed alternatief als je op zoek bent naar meer kleuren!

Combineer verduisterende overgordijnen met onze inbetween gordijnen

Wil je de perfecte balans tussen licht en privacy in je huis? Combineer dan onze verduisterende overgordijnen met inbetween gordijnen. Inbetween gordijnen zijn dunne, halfdoorzichtige gordijnen die zorgen voor een subtiele filtering van het licht en tegelijkertijd extra privacy bieden zonder het natuurlijke licht volledig te blokkeren. Overdag kun je genieten van het zachte, gefilterde licht dat door de inbetween gordijnen stroomt, terwijl je 's avonds de verduisterende overgordijnen sluit voor volledige duisternis en optimale privacy.

Voordelen van overgordijnen op maat t.o.v. kant-en-klaar

Verduisterende overgordijnen op maat bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van kant-en-klare opties. Door te kiezen voor gordijnen op maat, kies je voor gordijnen die perfect passen bij de exacte afmetingen van je ramen. Zo vermijd je spleten en kieren waar licht doorheen kan komen, wat zorgt voor optimale verduistering en privacy. Dit is bij kant-en-klare gordijnen vaak moeilijk te bereiken vanwege de standaardmaten die niet altijd naadloos aansluiten. Bovendien kun je bij maatwerk de stof, kleur en afwerking geheel afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en interieurstijl.

 

Laat jouw verduisterende overgordijnen op maat maken

Bij Echtgordijn kun je jouw verduisterende overgordijnen volledig op maat laten maken, afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. We bieden verschillende confectiemethoden om ervoor te zorgen dat je gordijnen perfect passen en optimaal verduisteren:

  • Geplooide gordijnen: Deze zijn de beste keuze voor maximale verduistering. Zeker voor kamerhoge gordijnen van plafond tot vloer is een dubbele plooi ideaal, omdat het gordijn hierdoor mooi golvend valt en effectief licht blokkeert.
  • Gordijnen met metalen zeilringen: Deze gordijnen hebben een moderne uitstraling, maar houd er rekening mee dat er licht door de ringen kan komen, wat iets is om in gedachten te houden als je volledige verduistering nodig hebt.
  • Gordijnen met waveplooi: Deze hebben een gelijkmatige, golvende vorm doordat ze aan een speciale rail met glijders hangen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling zonder zichtbare plooien. Het is aan te raden om een kamerhoge stof te kiezen om naden te vermijden en een naadloze afwerking te garanderen.

Verduisterende overgordijnen bestellen bij Echtgordijn!

Begin vandaag nog met het aanvragen van gratis kleurstalen om de perfecte stof en kleur te vinden die passen bij jouw interieur. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, vul je de afmetingen van je ramen in op onze webshop. Mocht je hier hulp bij nodig hebben kun je altijd contact met ons opnemen, dit kan via 0346 234 500 of info@echtgordijn.nl. Ons team van vakmensen gaat vervolgens met zorg en precisie aan de slag om jouw op maat gemaakte gordijnen te vervaardigen. Binnen enkele weken worden de gordijnen bij je thuisbezorgd!