NOG VERDUISTERENDE GORDIJNEN NODIG? Bekijk alle stoffen
  • Stel je verduisterende gordijnen samen

    Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen in je slaapkamer

Wil je graag in het donker slapen? Dat kan met verduisterende gordijnen op maat. Er zijn verschillende manieren om je gordijnen verduisterend te kopen of te laten maken. Ook voor de kinderkamer zijn verduisterende gordijnen ideaal, zo kunnen je kinderen lekker lang slapen? Wil je 100% lichtdicht, kies dan voor blackout verduisterende gordijnen, en mag er nog wel wat licht doorkomen kies dan voor onze dimout verduisterende gordijnstoffen.

Blog: Verduisterings gordijnen op maat

BLACKOUT GORDIJNEN

De makkelijkste optie is kiezen voor blackout verduisterings gordijnen. Hierbij kies je voor een stof die aan de achterkant een verduisterende coating heeft, zodat er geen licht door heen komt. We hebben een heel mooie stof in dit type verduisteringsgordijnen, gordijnstof BONAIRE verduisteringsgordijnen linnenlook. Dat is een blackout stof met een mooie linnenstructuur aan de voorkant. Deze stof hebben we in heel mooie kleuren. Bovendien valt deze stof ook mooi soepel. Blackout gordijnen zijn soms wat stugger door de coating.

De voordelen van blackout verduisterings gordijnen zijn:

  • de stof is 100% verduisterend
  • relatief goedkoop om te maken (want je hebt geen voering nodig)

Nadeel is dat de achterkant altijd wit is. Uitzondering hierop is stof Domburg, deze is dubbelzijdig en 100% lichtdicht.

 

DIMOUT GORDIJNEN

Dimout verduisterende gordijnstoffen worden in 3 compacte lagen geweven, waardoor er weinig licht door kan komen. Ook bij deze dimout verduisterings gordijnen is de confectie relatief goedkoop omdat er maar één laag stof is. Ook bij dimout gordijnen geldt dat de stoffen iets minder soepel vallend zijn. Het voordeel van dit type verduisterend gordijn op maat is dat de achterkant van deze stof meekleurend is. 

De voordelen van dimout gordijnen zijn:

  • relatief voordelig
  • relatief goedkoop om te maken (want je hebt geen voering nodig)

Nadeel is dat deze stof het licht niet geheel tegenhoudt. Zeker lichte kleuren verduisteren minimaal.

 

GEVOERDE VERDUISTERENDE GORDIJNEN

En wat natuurlijk altijd een goede manier is om je gordijnen verduisterend te maken, is een gewone gordijnstof combineren met een verduisterende voering. Je hebt dan keuze uit heel veel stoffen aan de voorzijde van je gordijn. Als voering kan je weer kiezen uit een Blackout voering (deze is wit aan de voor- en achterkant). Of je kan kiezen voor een Dimout voering, in dat geval zijn er meerdere kleuren mogelijk. Hoe lichter de kleur van de voering, hoe geringer het effect van de verduistering. 

CONFECTIE VERDUISTERENDE GORDIJNEN OP MAAT

We kunnen je verduisterening gordijnen op maat op de volgende manieren maken.

  • Gordijnen met plooien. Dit is het meest voorkomend. Om je gordijn mooi te laten vallen adviseren wij een dubbele plooi. Geplooide gordijnen zijn ook de best verduisterende vorm van confectie!
  • Gordijn op maat met ringen. Let wel er kan dan ook licht door de ringen heen komen, dus als je gordijnen verduisterend  moeten zijn, is dit wel iets om rekening mee te houden
  • Gordijnen met een wave. In dit geval is het zeker aan te raden om te kiezen voor een kamerhoge stof, zodat er geen naden in de stof hoeven te komen.   Bijv. gordijnstof Andelst, Lucca of Neede

INSPIRATIE VERDUISTERENDE GORDIJNEN

Het is niet lastig om een kleur te vinden voor in je slaapkamer, want verduisteringsgordijnen zijn er in heel veel kleuren en materialen. En als je niet slaagt bij de black-out of dim-out gordijnstoffen, dan kan je altijd noge kiezen voor een gewone gordijnstof in combinatie met een verduisterende voeringstof.

BLOG over het verduisteren van je (slaap)kamer.