Klantenservice

Ophangen

Bekijk ons meest gevraagde vragen over het ophangen van je gordijnen of vouwgordijnen bij Echtgordijn.nl, kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op!

Hang de gordijnen zo snel mogelijk na ontvangst op. Hierdoor zullen eventuele vouwkreukels die met transport zijn ontstaan sneller verdwijnen. Eventuele kreukels van het transport verdwijnen vanzelf, soms moet je even geduld hebben. Laat de gordijnen zeker 2-3 weken uithangen. Ga niet meteen strijken, want daarmee vervalt je garantie, en kunnen we geen reparaties meer uitvoeren op je gordijn.

Tips:

  • Geplooid gordijn op rail: hang je gordijn op en vouw de stof tussen de plooien naar voren, zo hangt je gordijn het mooist. Als je een trekstang gebruikt blijft je gordijn langer mooi.
  • Geplooid gordijn op roede met ringen: hang je gordijn op en vouw de stof tussen de plooien naar achter. Als je een trekstang gebruikt blijft je gordijn langer mooi.
  • Gordijn met zeilringen: vouw de stof tussen de plooien goed naar voren of achter zonder kreukels. Er zit altijd een even aantal ringen in je gordijn. Het mooist is om te beginnen en eindigen zodat de stof tussen de laatste ringen naar voren wijst (en zijnaad naar achter hangt dus).
  • Wavegordijnen : Vouw de stof tussen de runners om en om naar voor en naar achter. De zijkanten wijzen altijd naar achter.

De vouwgordijnen worden altijd geleverd met het systeem, baleinen en montage materiaal. Dat zijn een montage instructie en voldoende schaarsteunen en schroeven en pluggen om je vouwgordijn op te hangen. De schaarsteunen zijn zowel voor wand- als plafond bevestiging te gebruiken. 

Ook voor vouwgordijnen geldt dat ze natuurlijk enkele dagen in een doos hebben gezeten en daar wat gekreukeld uit kunnen komen. Laat ze rustig uithangen en dan zullen de plooien vanzelf verdwijnen. Ga zeker niet te snel over op strijken.

Dat is afhankelijk van het type gordijn wat je koopt.

- Geplooide gordijnen. Vaak hangen deze voor de rail. In dat geval adviseren wij de rail ca. 3-4 voor de muur te hangen. Bij verduisterende gordijnen kan je de rail beter vlak tegen de muur hangen zodat er geen licht langs komt. Als je er voor kiest om de gordijnen onde de rail te laten hangen (dan zijn ze in geopende toestand wat compacter) dan moet de rail zeker 6-8 cm vanf de muur hangen.

- Wave gordijnen; Een wavegordijn maakt een slag naar voor en naar achter. Deze is totaal ca. 14-16 cm. Dus het midden van de rail moet zeker 8 cm vanaf de wand.

- Ring gordjnen : Een gordijn met ringen er in maakt een slag naar voor en naar achter. Deze is totaal ca. 14-16 cm. Dus het midden van de roede moet zeker 8 cm vanaf de wand.


Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Contactformulier