Nog deze zomer verduisterende gordijnen? LEES ONZE BLOG!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   

5 redenen om voor een vitrage of inbetween gordijn te kiezen

5 redenen om voor een vitrage of inbetween gordijn te kiezen

5 redenen om voor een vitrage of inbetween gordijn te kiezen

2 jaar geleden

Tags Gordijnen vouwgordijnen gordijnstof kamerhoge stof in between gordijnen inbetweens inbetweens gordijnen

INBETWEEN GORDIJNEN

Je ziet ze steeds meer, en je hoort er veel mensen over praten, wat zijninbetween gordijnenen waarom zijn ze zo handig. Inbetweenszijn gordijnen die er voor zorgen dat je nog wel (een beetje) naar buiten kan kijken, maar je toch kan afsluiten.

  1. Je kan je kamerafschermen voor heel felle zon, maar toch nog naar buiten kijken. En als het regent kan je je zo ook lekker afsluiten van het slechte weer.
  2. Inbetween gordijnen kleden je kamer de hele dag door mooi aan, open of dicht.
  3. Je bent verlost van vervelendeinkijk,maar houdt wel contact met buiten.
  4. Volop keuze uit vele mooie stoffen in kamerhoog, hierdoor kunnen de gordijnen naadloosworden geconfectioneerd en zie je geen banen.
  5. Transparante gordijnen zijn mooi te combineren met andere vormen van raambekleding. Voor sfeer voor over een rolgordijn of jaloezie, of in combinatie met een gordijn.

INBETWEEN GORDIJNEN, materialen


Er is keuze uit heel veel verschillende materialen. Veel gebruikt zijn bijv polyester, katoen of linnen. En de verschillende materialen worden vaak gemengd om het meest ideale gordijn te krijgen wat betreft, soepelheid, krimp en look. Veel inbetween gordijnenworden gemaakt van kamerhoge (of brede) stoffen. Doordat de stoffen dan dubbel zo breed (hoog) zijn kan het gordijn vrijwel altijd gemaakt worden zonder storende naden. En je gordijn valt net wat mooier natuurlijk. 

GORDIJN TIPS:

  • Handig om te weten. Er zijn verschillende gradaties van transparante gordijnen, dat kan je eigenlijk het best per stof beoordelen. 
  • Deze stoffen zijn vaak kamerhoog en kunnen dus naadloos worden gemaakt. Geen storende naden.
  • Gordijn plooien; omdat de stof al dun is , is het vaak wel mooi om een dubbele plooi of driedubbele plooi te gebruiken, zo krijg een mooi gelaagd effect.
  • Kamerhoge stoffen lijken vaak duur, maar je hebt meestal veel minder meters nodig. Kamerhoge stoffen zijn meestal 2* zo breed als gewone stoffen en je gebruikt ook ca. 50% minder dan een gewone stof (van 150 breed).
BEKIJK ALLE INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN

Foto's